En Sıcak Konular

Filenin Sultanları, Avrupa üçüncüsü oldu

2 Ekim 2011 19:55 tsi
Filenin Sultanları, Avrupa üçüncüsü oldu Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'ndaki üçüncülük maçında İtalya'yı 3-2 yenen A Milli Bayan Takımı, Avrupa üçüncüsü oldu.

İTALYA: 2 - TÜRKİYE: 3
1. SET: 21-25 -> 0-1
2. SET: 25-15 -> 1-1
3. SET: 27-25 -> 2-1
4.SET: 19-25 -> 2-2
5.SET: 10-15 -> 2-3

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük-dördüncülük maçında, evsahibi ülkelerden İtalya'yı, 21-25, 25-15, 27-25, 19-25 ve 10-15'lik setlerle 3-2 yenen Türkiye, Avrupa üçüncüsü oldu.

İtalya ile Sırbistan'ın ortaklaşa düzenlediği şampiyonanın son gününde, (B) Grubu ikincisi olarak play-off turunda İspanya'yı, çeyrek finalde Rusya'yı rahat geçen (A) Milli Takım, yarı finalde turnuvanın bir diğer evsahibi takımı Sırbistan'a yenilince üçüncülük-dördüncülük maçında, daha önce grup müsabakasında 3-2 yendiği İtalya ile karşılaştı.

Karşılaşmanın ilk seti çekişmeli başlarken, etkili smaçları sayesinde Türkiye ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Servisi oyuna sokmada zaman zaman sıkıntı yaşayan milliler, bu nedenle rakibi karşısında farkı açamadı ancak ikinci teknik molaya da 16-14 önde girmesini bildi. Son bölüme 20-18 üstün giren (A) Milli Takım'da Neslihan'ın etkili oyunu seti, Ay yıldızlılara 25-21'lik skorla getirdi.

Filenin Sultanları, ikinci sete Eda'nın etkili oyunuyla başlamasına karşın savunmadaki basit hatalar nedeniyle ilk teknik molayı 8-5 geride kapattı. Karşılaşmanın başında hücumda gösterdiği etkinliği kaybeden Ay-yıldızlılar, ikinci teknik molada da rakibi İtalya'nın farkı açmasına izin verdi: 16-10. Setin son bölümüne 21-13 geride giren (A) Milli Takım iyice oyundan düştü ve seti 25-15 kaybetti. Bu sonuçla İtalya, maçta durumu 1-1'e getirdi.

Maçın üçüncü setine ikinci sete göre hücumda daha toparlanmış bir şekilde başlayan ''Filenin Sultanları'', ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Neslihan'ın etkili servislerine, Eda ve Neriman'ın smaçları eklenince skor ikinci teknik molada Türkiye lehine gelişti: 16-13. Setin bölümüne 20-16 önde giren Türkiye, peşpeşe gelen hatalar sonucu seti rakibine 27-25 kaybetti.

(A) Milli Takım, dördüncü daha istekli bir şekilde başladı ve ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Molanın ardından oyundaki hakimiyetini savunmadaki direnciyle arttıran kırmızı-beyazlılar, ikinci teknik molayı da 16-10 üstün tamamladı. Son bölüme aradaki farkı koruyarak 20-13 önde giren milliler, İtalya'nın da oyundan düşmesiyle seti, 25-19 kazandı. Bu sonuçla maçta durum 2-2'ye geldi ve karşılaşmanın galibini belirlemek üzere tie-break setine gidildi.

Çekişmeli geçen tie-break setinde, hırslı oyunuyla İtalya'yı bunaltan ''Filenin Sultanları'' ilk bölümü 8-5 üstün tamamladı. Karşılaşmanın son bölümünde, İtalya'nın üzerindeki hakimiyetini kabul ettiren (A) Milli Takım seti, karşılaşmayı da 3-2 kazandı ve şampiyonada Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. Son Avrupa şampiyonunu yenen ''Filenin Sultanları''nda karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşandı.

Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,890 µs