En Sıcak Konular

Raiting ölçüm cihazları deşifre oldu

2 Ekim 2011 18:34 tsi
Raiting ölçüm cihazları deşifre oldu TRT Genel müdürü Şahin, reyting cihazlarının bulunduğu adreslerin deşifre olduğunu söyledi

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, geçtiğimiz hafta 800 civarında raiting ölçmeye yarayan 'peoplemeter' cihazlarının yerleştirildiği adreslerin deşifre olduğunu söyledi.

Raiting hesaplamaları yapan şirket değişikliğine gittiklerini hatırlatan Şahin, "Önceden sadece TRT1'in ölçümü yapılıyordu, şimdi 14 TRT kanalı bu sisteme dahil edildi. Birbiriyle yarışan TRT kanallarına da kalite geldi." dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Müzik kanalının yeni yayın döneminin açılış konuşmasını yaptı. Dört kanal ile göreve başladıklarını belirten Şahin, bugün itibariyle TRT'de kanal sayısının 14'e ulaştığını dile getirti. Yabancı dil yayınları ile kanal sayısının 40 olarak düşünülebileceğini belirten Şahin, "Aslında bunun içini iyi doldurmamız gerekiyor diye düşündük." dedi. Şahin, "Biz, özel televizyonlarla yarışan değil, yeri geldiğinde onlara ağabeylik yapan, daha kaliteli yayın yapma adına onlara da destek veren, onların gücünden de yararlanan bir konumda olmak istiyoruz." diye konuştu.

Televizyon kanalları arasında raiting sistemi ile kavga başladığında TRT olarak çok ciddi saldırılara maruz kaldıklarını söyleyen Şahin, "Geçen hafta 800 civarında raiting ölçmeye yarayan 'peoplemeter' cihazlarının yerleştirildiği adresler deşifre oldu. Aslında biz bu kavgayı başlattığımızda temel çıkış noktamız buydu. Dedik ki 'adresler birilerinin elinde. Bunlar gizli olması gerekiyor. Bir takım program yapımcıları bu adresleri alıyor.

Onlara hediye götürüyorlar. Kendilerini çok izletiyorlar. Bu doğru birşey değil, etik değil.' Ayrıca reklam geliri de buna göre dağıtıldığı için birilerinin parası haksız yere başka yerlere gidiyor. İllerin gizli olması gerektiği ve ilgili yetkililere biz bu illerin listesini verdiğimizde şaşırıyorlardı. Dedik ki bu sadece bizde değil herkeste var. Halbuki bunların gizli olması gerekiyordu. Tüzükleri gereği yüzde 20 adreslerin her yıl değiştirilmesi gerekirken yani o cihazların yerleştirildiği evlerin değiştirilmesi gerektiği bir zorunlulukken onlar standart yüzde 20'yi değiştirip geri kalan yüzde 80'i on yıllarca sabit tutmuşlar." ifadesini kullandı.

Bu itirazlar üzerine raiting hesaplamalarını yapan şirket değişikliğine gittiklerini belirten Şahin, bu durumun TRT adına da daha iyi olduğunu, zira daha önceden sadece TRT1'in raiting ölçümünün yapıldığını oysa şimdi 14 TRT kanalının da bu sisteme dahil edildiğini belirtti. Şahin, bu değişikliğin tüm TRT kanallarının birbirleriyle yarış haline geçmesine neden olduğunu ve bunun da kaliteyi beraberinde getirdiğini ifade etti.

Bu haber 1,046 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs