En Sıcak Konular

''Güneydoğu 5 yıl sonra kalkınmada öncü olacak''

2 Ekim 2011 14:56 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 5 yıl sonra Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınmada öncü olacağını söyledi.

Bölgede önemli faaliyetler yürüten kalkınma ajanslarında çalışan uzmanlar sayesinde 4 -5 yıl sonra ciddi bir insan gücü havuzunun oluşacağını kaydetti.

Diyarbakır'a gelen Bakan Yılmaz, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Karacadağ Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Ajansın Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Bakan Yılmaz'a iki yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karakoyun, 6 Aralık 2009 tarihinden bu yana faaliyet gösteren ajansın bünyesinde yürütülen çalışmalar, projeler ve programlar hakkında yapılan çalışmaları anlattı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın kısa sürede önemli işlere imza attığını vurgulayarak, ajansta çalışan uzman personellere kendilerini çok iyi bir şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Güneydoğu'nun en geç 5 yıl içinde kalkınmaya öncülük edeceğini belirten Bakan Yılmaz, bölgede bu potansiyelin olduğunun uzmanlar eliyle ortaya çıkarılacağını kaydetti. Yılmaz, "Karacadağ Kalkınma Ajansı doğru yolda güzel işler yapıyor hakikaten. Kısa sürede iyi bir mesafe alındı. İkinci çağrıya çıkıldı, bölge planları, araştırma raporları, izlemeler ve yatırım destek ofisinin çalışmaları... Bütün bunlar gerçekten çok güzel." ifadelerini kullandı.

Kalkınmanın bir değişim süreci olduğunu belirten Yılmaz, kalkınmanın toplumu daha iyiye doğru değişmesi olduğunu vurguladı. Bakan Yılmaz şunları söyledi: "Eğer gerçekten değiştirecekseniz bu yapıyı, gerçekten bir değişim unsuru olacaksanız bu bölgede, işe kendinizden başlamanız gerekir. Kendinizden, kurumunuzdan başlayarak değişimci anlayışı yerleştirmeniz gerekiyor. Ben inanıyorum ki sizler çok iyi yetişeceksiniz. 3- 5 yıl sonra kalkınma ajanslarımızda çok ciddi bir insan gücü havuzu olacaktır. Bu çalışmalar bizi farklı yönlere doğru götürecektir. Fakat o günlere kadar çok sabırla, ter döküp çalışmamız lazım."

cihan

Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs