En Sıcak Konular

''Başbakan'ın açıklamaları gündem saptırma amaçlı''

2 Ekim 2011 14:50 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Başbakan'ın CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından aldığı parayı terör örgütü PKK'ya aktardığına yönelik sözlerinin alçakça bir iftira olduğunu belirterek sözlerini ispata çağırdı.

CHP'li belediyelerin Alman vakıflarıyla parasal bir ilişkisinin bulunmadığını savunan Günaydın, asıl amacın PKK ile yürütülen görüşmelerin oluşturduğu etkiyi örtmek ve iftira yoluyla kamuoyunu saptırmak olduğunu ileri sürdü. Günaydın, yargı önünde bunun hesabını soracaklarını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP'li belediyelerin Almanya'daki bir vakıfla kredi sözleşmesi yaptıkları ve bu yolla PKK'ya para aktardıkları" yönündeki açıklamalarına CHP'den tepki geldi. Genel merkezde basın toplantısı düzenleyen Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, iddianın iki boyutu bulunduğunu, ilkinin belediyelerin Alman vakıfları ile işbirliği içinde olduğuna yönelik olduğunu ifade etti. Bu çerçevede Alman Konrad Adaneur Vakfı'nın başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bulunduğu Türkiye Belediyeler Birliği ile en alt demokratik karar zeminini teşkil eden komünlerin güçlendirilmesi projesini yürüttükleri, ilgili vakfın internet sitesinden anlaşıldığını, bunda bir anormallik bulunmadığını dile getiren Günaydın, iddianın ikinci boyutunun ise bir iftira niteliği taşıdığını savundu. Başbakanlığın iddia ortaya koyma makamı olmadığını ifade eden Günaydın, "Başbakanın görevi, devletin tüm kurum ve olanaklarıyla ortaya atılan iddiaları araştırmak ve ortada bir suç şüphesi varsa gereği yapılmak üzere konuyu yargıya intikal ettirmektir. Bunu yapmak yerine Başbakan, dedikodu üretme merkezi olarak çalışıyor. Altını kalın çizgilerle çizerek ifade ediyoruz. CHP'li belediyeler açısından bu alçakça bir iftiradır. Başbakanı sözlerini kanıtlamaya davet ediyoruz. Aksi takdirde Başbakanın müfteriliği tescillenmiş olacak ve Başbakan yurtsever bir tutumla, şerefle, onurla kamu hizmeti gören CHP'li belediye başkanlarımıza attığı iftiranın şerefsizliği ile başbaşa kalacaktır." dedi.

Başbakanın konuşmasının siyasi açıdan analiz edildiğinde ise gündem saptırma amacı taşıdığını iddia eden Günaydın, Oslo'da yapıldığı ileri sürülen MİT-PKK görüşmelerini hatırlattı. PKK ile görüşüp protokol aşamasına gelenlerin, yürüyen yargı süreçlerine müdahale ettikleri sinyallerini verenlerin, kendi yaptıklarının kamuoyunda yaratacağı tepkiyi örtmek üzere CHP'li belediyelere iftira atma yolunu seçtiklerini savunan Günaydın, şöyle devam etti: "Bu iftirayı yanınıza koymayacağız. Şu an itibariyle tüm CHP'li belediye başkanlarımız, kendilerine yönelik bu iftiraya karşılık dava açma hazırlıklarını sürdürmektedirler."

CHP'li belediyelerin Alman vakıflarıyla parasal yönden ilişkisinin bulunup bulunmadığına yönelik bir soruya Günaydın, açıklamaların basında yer almasının ardından belediye başkanlarıyla görüştüklerini belirterek kendilerinin parasal bir ilişki olmadığını aktardığını kaydetti. Günaydın, kültürel ilişkide bulunmanın ise yasal olarak suç olmadığını ifade etti. İftira niteliği taşıyanın Alman vakıfları üzerinden PKK'ya para aktarılması olduğunu dile getiren Günaydın, konuya ilişkin bilgi belge varsa Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunması gerektiğini belirtti. Yargı önünde hesabını soracaklarını anlatan Günaydın, Başbakan'dan sözlerini kanıtlamasını istediklerini, bilgi, belgeleri belirtmesi için makul bir süreyi bekleyeceklerini, ancak eş zamanlı olarak da dava açma hazırlığına devam edeceklerini söyledi.

Günaydın, yarın saat 14.00'te CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nde 300 milyon dolarlık yolsuzluk iddialarına ilişkin partisinin hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

cihan

Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs