En Sıcak Konular

PKK'nın kilit noktası KCK

2 Ekim 2011 12:15 tsi
PKK'nın kilit noktası KCK Terör örgütü PKK'nın son dönemde şehir merkezlerinde polise yönelik eylemlerini artırması, dikkatleri emniyet güçlerinin örgütün şehir yapılanması KCK'ya düzenlediği operasyonlara çevirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iki yıl süren teknik takibin ardından Nisan 2009 tarihinde başlayan KCK operasyonlarında Türkiye genelinde şimdiye kadar yaklaşık 562 kişi gözaltına alındı; 403 kişi ise çıkarıldığı mahkemeler tarafından tutuklandı.

Terör örgütü, şehirlerde daha aktif olmak için 4 Şubat 2005 tarihinde Koma Ciwaken Kürdistan-Türkiye Meclisi 'Kürdistan Topluluklar Birliği-Türkiye Meclisi'ni (KCK-TM) kurdu. KCK, yargılayan, silahlı mücadele yapan, mahalli ve merkezi teşkilatları olan, özellikle yerel yönetimler üzerinde söz sahibi olmaya çalışan ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın önderliğini dikte eden bir yapıya sahip.

Emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalar sonucu, örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalandığı 15.02.1999 tarihinden itibaren verdiği talimatları doğrultusunda sözde ateşkes ilan ettiğini kamuoyuna duyuran terör örgütü, süreç içerisinde Serhildan (Başkaldırı) türü korsan gösteri, molotof kokteyli atma, lastik yakma, taş atma, örgütsel amaçlı basın açıklaması, miting, konser, festival, yürüyüş, oturma eylemi ve benzeri kitlesel eylemler gerçekleştirerek terör örgütünü kamuoyu gündeminde tutmaya, taban oluşturma ve taraftar kazandırma faaliyetlerini devam ettirmeye çalıştığı belirlendi. Polis, Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Mersin, Gaziantep, İzmir, Hakkari, Bingöl, Muş, Kars, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Antalya, Siirt, Kars, Aydın, Balıkesir, Ağrı, Malatya gibi onlarca ilde terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 562 kişi gözaltına alınırken; 403 kişi tutuklandı. Terör örgütüne yardım yataklıktan tutuklananların arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin belediye başkanları,Anayasa Mahkemesitarafından kapatılan DTP'nin yöneticileri ile BDP'nin yöneticileri de yer alıyor.

"KCK ÇOK İYİ ÇALIŞILMASI GEREKEN BİR YAPI"

Ergenekon operasyonlarından sonra polise karşı saldırılar arttı. Terör örgütü PKK,Ergenekonsoruşturmasının ardından öncelikli hedefinin polis olduğunu duyurdu. Terör örgütü yandaşı siteler ise örgütün sözde silahlı kanadı olarak bilinen HPG'nin polisleri hedef seçtiğini açıkça yazdı. Özellikle son dönemde polis okulları ve otoları başta olmak üzere emniyet güçlerinin bulunduğu noktalara silahlı terör saldırıları düzenledi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, son bir iki ay çerisinde polise yönelik eylemlerin arttığını belirterek, sadece polisin değil, silahlı kuvvetler, köy korucular ve vatandaşların da terör eylemlerinde hedef olduğunu ifade etmişti. Kılıçlar, KCK operasyonları için ise şunları söylemişti: "Devlet, bu mücadeleyi yıllardır yapıyor. Son dönemde vatandaşımız da rahatsız olmaya başladı. Bıkkınlık verdi, hem şehirde hem kırsalda. Ayrım yapmamak lazım. Elinde silah olanlar olduğu müddetçe de bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Şehirde değil sadece kırsalda da. Biraz da KCK denilince sivil toplum kuruluşu gibi yanlış anlaşılma var. KCK çok iyi çalışılması gereken bir yapı. 'KCK Türkiye meclisi' deniliyor. Bu alternatif devlet modeli gibi sunulan, yani gayri yasal bir yapı. Bunun yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan. Bu, sıradan bir yapı, sıradan bir örgüt olmadığının en açık göstergesi."

cihan

Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs