En Sıcak Konular

Libya gündeminde yeni gelişme

2 Ekim 2011 11:10 tsi
Libya'da yaşanan çatışmalar hafiflese de, ülkedeki gerilim hala devam ediyor.

Libya’da Kaddafi güçlerine karşı savaşırken yaralanan 1’i refakatçi 23 muhalif, tedavi edilmek üzere Adana’ya getirildi. Gece saat 01.00 civarında Türk Hava Kuvvetleri’ne ait özel kargo uçağı ile Adana Havalimanı’na getirilen Libyalı yaralıları Vali Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Libya Büyükelçisi Muhammed El Zenati ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Yaralılar havalimanında hazır bekletilen 40 sağlık personelinin yardımı ve 13 ambulansla, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Fatma–Kemal Timuçin Kalp Merkezi’nde tedavi altına alındı. Moralleri yerinde oldukları gözlenen ve sedyede zaferi işareti yapan muhalif yaralıların büyük bir özenle taşındığı hastanede İngilizce, Arapça ve Türkçe yazılmış “Değerli misafirlerimiz ülkemize hoş geldiniz.” pankartı dikkat çekti.

500’ÜN ÜZERİNDE YARALI TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Yaralılarla yakından ilgilenen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada dost ve kardeş ülke Libya’daki gelişmeler sonrası 500’ün üzerinde yaralının tedavi edilmek üzere İstanbul, Ankara ve İzmir’deki hastanelere getirildiğini hatırlattı. Ciddi yaraları olan bu insanların tedavi edildikten sonra tekrar Libya’ya gönderildiğini belirten Coş, “Gelenlerin yaklaşık 400’ü ülkelerine sevk edildi. Diğerlerinin üç büyük ildeki sağlık kuruluşunda tedavileri devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde halen Libya’da çalışan sağlık ekiplerimiz var. Onlarda oradaki sağlık hizmetlerine destek veriyorlar.”dedi.

Bu kapsamda 1 refakatçi ve 23 yaralının Adana’ya getirildiğini ifade eden Coş, Libyalıların tüm hazırlıkları tamamlanan hastanede tedavi edileceğini anlattı. Coş, şunları söyledi: “Tıbbın bütün imkânları yaralılar için seferber edilecek. Aynı zamanda Libya Büyükelçisi de ilimize teşrif ettiler. Sayı bununla sınırlı kalmayacak. İkinci bir grup hasta daha Adana’ya getirtilecek. Bizim burada her türlü tıbbi imkanlarımız müsait. Libyalı kardeşlerimizin intikali ile buradaki hastaların tedavilerinde herhangi bir aksama olmayacaktır. Bütün hastanelerimizde gerekli tertibatlar alınmıştır.” Coş, hastanede Libyalı yaralıların teşhis ve tedavilerinin kolaylığı için 17 tercümanın görevlendirildiğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’DE 180’NE YAKIN LİBYALI YARALI VAR

Libya Büyükelçisi Muhammed El Zenati ise ülkesinde olaylar başladıktan itibaren Türkiye’nin Kaddafi karşıtları ile beraber hareket ettiğini kaydetti. Türkiye’nin insani, siyasi ve ekonomik yardımlarını hiç durdurmadığını açıklayan Zenati, İstanbul’da yapılan Ulusal Güvenlik Toplantı’na büyük bir destek verdiğine işaret etti. İstanbul’daki toplantı sonrası kimi Avrupa ülkelerinin Libya’nın dondurulan paralarını serbest bırakmaya başladığını anlatan Zenati, “Olaylar başladıktan sonra Türkiye, Libya’daki yaralıları tedavi etmek istedi. Şu ana kadar 400’e yakın yaralı tedavi gördü. Adana’ya getirilen yaralılar çok sıcak bir şekilde karşılandı. Vali ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye ile Libya arasında geçmişe dayanan tarihi ve kültürel dostlukların bulunduğuna dikkat çeken Zenati, gördükleri bu güzel karşılama dolayısı ile Adana halkına da teşekkür etti. Türkiye’nin bundan sonra da Libya ile ilişkilerinin daha da gelişeceğini aktaran Zenati, yaralılara acil şifalar diledi. Libyalı yaralılar ise Türkiye’ye gelmekten memnunluk duyduklarını bildirdi.

cihan


Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs