En Sıcak Konular

Demirel Kırat’ı azâd etti!

5 Haziran 2007 18:56 tsi
Demirel Kırat’ı azâd etti! Red Kit’le Düldül ne ise, Kırat ile Demirel odur! Ama Demirel, 40 yıllık yol arkadaşı kıratı terk etti! Merkez Sağ’ın sükût-u hayal’i, ‘bir bileni’ canından bezdirdi ve yollar ayrıldı. Elbette düşmanlık yok ama dostluk da yok

Demokrat Parti’nin yeni ambleminde Kırat yüzünü sol’a çevirmiş de olsa, Mehmet Ağar’ın arkasındaki ‘baba’ isimlerin çoğu, daha doğrusu merkez sağ ekolün sağlam ve tabanı bulunan kişilerin çoğu aslında Kırat’ın en uzun süreli binicisinin adamlarıydı.

Kimler mi?.. Birkaçını bile saymak yeterlidir; Saffet Arıkan Bedük, Mehmet Ali Bayar, Deniz Ülke Arıboğan, Bahattin Şeker, Rıza Akçalı, Orhan Keçeli , Hasan Subaşı ve diğerleri.

Zaten bu isimlerin neredeyse tamamı ya DYP (DP) içinde önemli makam/görevleri sahip ya da en azından siyaset sahnesinde ‘vitrin’ tabir edilen “oy çağırıcı” konumunda. Daha doğrusu öyleydiler. Artık değiller.

Bu isimlerin tamamı-devamının geleceğinden de şüphe olmalalı, en azından bir alt seviyede de olsa Kırat emanetleri olan isimler ayrılacaktır-Demokrat Parti’yi terk ettiler.

Sen soktun sen çıkar!

Peki neden?.. Aslında DP geleneğinde parti terk etmek, hele aday listelerenin son günü geri çekilmek bulunmuyor. ‘Demir kırat’ da herkes ‘dava’ adamı olduğundan bu ayıp sayılır. Bir tek istisnayla!

Bu isimlerin ayrılış “genel” mazeretleri kısa ve aynı. Merkez Sağ birleşmenin gerçekleşmemesi! Konuştuğunda hepsi “detay” mazeretler de dillendiriyor. örneğin listedeki yerini beğenmeyenler var.

Bu garip. Çünkü büyük yüzdesi birinci sırada. Azı ise ikinci. Üçüncü sırada olan yok. Ve hepsi sıra ne olursa olsun seçilecek yerlerden aday gösterilmiş.

Farklı illerdeki listelerde bulunan isimlere itiraz edenler de var, sadece isimleri sevmeyenler de. Ancak DP geleneğinden gelen hiçbir siyasinin milletvekilliğini son gün geri çevirmesi duyulmuş şey değil.

‘Demir’ emiri keser! Tersi miydi yoksa?

Elbette mesele bu kadar basit değil. Mehmet Ağar’a bu işin kotarılamasından duyulan Güniz Sokak adresli kızgınlık, DP’nin baraj altı kalma ihtimaliyle kesişmiş durumda. Yani bir anlamda Süleyman Demirel’i “imajı” söz konusu!

İşte neredeyse seri veya “toptan” diyebileceğimiz bu adaylık çekişlerin ardında yatan Demirel’in işareti. Ankara kulisleri, birleşmenin bozulmasıyla birlikte olası siyasi sonuçların gerçekten tatsız olabileceğini fark eden “beyefendi”nin işaret vermiş olmasından bahsediyor.

Fakat, “düşmanlık, Ağar’ı cezalandırma veya DP’nin baraj altına sürüklenmesi gibi bir durum söz konusu değil” deniyor. Bunu da adaylıktan çekilen bazı isimlerin partiden henüz ayrılmayışına bağlıyorlar.

Özetle Güniz Sokak sadece 36 saat içinde “öz DP”li isimleri oyundan çekmiş bulunuyor. Başarısızlık artık Demirel’in değil. Buna rağmen DP’nin başarılı olması ise Demirel’in ana amacı olan AKP’yi geriletme hedefinden ayrı değil. Yani “win-win”!
www.iyibilgi.com

 

 



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs