En Sıcak Konular

Bilişim rüzgarı için geri sayım başladı

1 Ekim 2011 18:53 tsi
6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Avrasya'nın bir numaralı Bilişim ve Teknoloji Fuarı, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, 12. yılında "Fuar" ve "Zirve"yi bir araya getirerek eş zamanlı olarak ilk kez

Fuar ve Zirve Açılışı, 6 Ekim 2011 Perşembe günü, üst düzey Protokol ve 6 Bakandan oluşan Heyet ile gerçekleştirilecek!

6 Ekim 2011 Perşembe günü saat 11.00'de açılacak olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nın ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nin açılışı; T.C. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner eşliğine 6 bakan katılımı ile gerçekleşecek.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ITO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akıllı Kentler Platformu(AKOS) Başkanı Şekip Karakaya ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Lenarz'den oluşan üst düzey protokol ve bakanlardan oluşan heyet açılış seramonisi ve konuşmalardan sonra CeBIT Sinerji Zirvesi'nin ilk gün programını izleyecek.

Fuar yetkilileri, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, CeBIT Bilişim Eurasia Açılış Programına davet ettiklerini ve açılışa beklediklerini belirttiler. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün ise o gün İstanbul'da olacak G8 zirvesi sonrasında ziyaret etmesi bekliyor.

CeBIT Sinerji Zirvesinin ilk günü olan 6 Ekim 2011 Perşembe günü zirvede üç büyük etkinlik gerçekleştirilecek!

CeBIT Bilişim Eurasia'nın ilk günü üç büyük etkinliğe sahne olacak. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler " Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler " ve " Yarının Teknolojisi İnternet " olmak üzere iki önemli başlıkta tartışılacak. Zirve geniş programı ile, iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine, STK'lara, akademisyenlere İstanbul'da ICT sektöründeki en etkin platformunu yaratacak. Türkcell'in büyük ortağı Telia Sonera Eurasia tarafından düzenlenen 'Bilgi Toplumu ve Onu Destekleyen Bilişim Teknolojileri' konferansı açılış gününün konferansları arasında yerini alıyor.

Hifaş Genel Müdürü Alexander Kühnel;

''Türkiye bölgesinde bilişim sektörünün merkezi olma yolunda"

"Türkiye'nin, dünyanın önde gelen ICT fuarı CeBIT'e ortak ülke olarak katılımı CeBIT Bilişim Eurasia'ya olan ilginin artmasını sağlıyor. CeBIT Hannover'daki "Ortak Ülke Türkiye" projesinin olumlu etkilerine değinen Kühnel, konuyla ilgili olarak; "CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi ticaret ve fikir alışverişi arasındaki sinerjiden yararlanacak. Yalnızca sektörün bir araya getirilmesi için değil, aynı zamanda tüm uzmanların ve etkili kurumların bir araya gelmesi ve Avrasya'daki ICT sektörünün tanıtımının yapılması için fuar ideal bir platform görevini görüyor" açıklamasını yaptı.

Kühnel; Türkiye' de giderek büyüyen IT sektörüne yönelik çarpıcı rakamlar verdi. Türkiye Bilişim Pazarı'nda olmanın önemine değinirken, Business Monitor International'a raporuna göre, Türkiye 2009-2014 yılları arasında dünyanın en hızlı büyüyen bilişim pazarına sahip olacağını kaydetti. 2004 - 2010 yılları arasında 16 � 74 yaş aralığının internet kullanımında %24,3 artış gözlendiğini, Türkiye, 257 dakika olan ortalama aylık mobil telefon kullanım süresi ile İrlanda, Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz ve Almanya'nın üstünde yer aldığını vurguladı. Bunun yanı sıra 24,8 milyon 3G kullanıcısı ve 11,1 milyon internet abonesi ile Temmuz 2011'de açıklanan rapora göre Türkiye'nin 29.951.960 kullanıcısıyla Facebook kullanımında ABD, Endonezya ve İngiltere'den sonra dünyada 4. Sırada olduğunu sözlerine ekledi. OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development- İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı) raporlarına göre Türkiye'nin 2011'de % 6,5, 2012 de ise % 5,3 oranında büyüme kaydedeceğine değinen Kühnel, ekonomik boyutuyla dünyada 16. sırada ve Avrupa'da ise 6. sırada olan Türkiye'nin ICT sektöründe 2010 yılına göre % 7,2'lik bir büyüme yaşadığını söylerek, Türkiye'nin Bilişim Sektörü'nde hedef ülkelerin merkezi olma yolunda olduğunu kaydetti.

Fuar, "4 Ayaklı Konsept" ile bu yıl, tüm sektörler için yenilikçi çözümleri sergileyecek.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer;

CeBIT'in bu yıl farklı bir ivmeyle daha da büyüdüğünü belirterek, CeBIT Bilişim Eurasia 2011 Fuarı katılımcı ve ziyaretçi hedeflerini açıkladı. Özer; 16 ülkeden katılım olduğunu ve 67 ülkeden ziyaretçi beklendiğini söyledi. Özer, "4 Bölüm Konsepti" ile bu yıl fuarın, tüm sektörler için yenilikçi çözümler sergileyeceğini söyledi. Özer,4 Bölüm Konseptinin açılımını, CeBIT Bilişim Pro; İş Dünyasına Yönelik Bilişim Çözümleri, CeBIT Bilişim Gov, Kamu Sektörüne Yönelik Bilişim Çözümleri, CeBIT Bilişim Life Son Kullanıcılar için Bilişim Teknolojileri ve CeBIT Bilişim Lab, ziyaretçiler için İnovatif Bilişim Teknolojileri ve AR&GE olarak belirtti.

Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs