En Sıcak Konular

Camiler 'açık kapı günü'ne hazır

1 Ekim 2011 14:23 tsi
Almanya'daki 2 bin 600 cami ve mescit, 3 Ekim'deki Birleşme Günü'nde düzenlenecek ‘Camilerde Açık Kapı Günü' ile kapılarını açarak birlik ve beraberliğe katkı sunacak. Açık kapı günlerinde camilerin bu yıl ki parolası ise ''Hz. Muhammed –

Almanya'da her yıl 3 Ekim'de Batı ve Doğu Almanya`nın Birleşme Günü ve Müslümanların Almanya'nın bir parçası olduğunu göstermek amacı ile camilerde Açık Kapı Günü düzenleniyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) başta olmak üzere çeşitli kurumların aynı günü açık kapı günleri olarak ilan ettiği 3 Ekim tarihi her geçen yıl Almanlardan da büyük ilgi görüyor. Ülkede en çok merak edilen din konumundaki İslamiyet'le ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda Alman, camilerin açık kapı gününe katılarak, Müslümanları daha yakından tanıma imkanı buluyor.

İslami çatı kuruluşu KRM sözcüsü Aiman Mazyek, bu yılın parolasının ''Hz. Muhammed – Rahmet Peygamberi'' olduğunu belirterek, ''Umarım bu yıl birlikte yaşadığımız insanlara İslam ve Hz. Peygamber hakkında bambaşka bir izlemin edindirebiliriz.'' dedi.

Bu yıl 3 Ekim'de Hamm şehrinde yapılacak olan Camiler Açık Kapı Günü ile alakalı tanıtım toplantısını Heessen DİTİB Yunus Emre camisinde yapan Hamm Belediyesi Sosyal Entegrasyon Daire Başkanı Wolfgang Müller, “1997 yılından beri düzenli olarak bu etkinliği yapıyoruz. Önyargılardan kaçınmak ve İslam dinini yakından tanımak isteyenlerin Hamm'da bulunan 15 cami derneği ve iki Alevi derneği açık olacak. Bugün vesilesi ile daha önce camiye gidemeyen herkes bu mekanlara gidip her türlü soruları sorabilirler. Bizlerde Hamm Belediyesi olarak bu camilerin birkaçını ziyaret edeceğiz.'' dedi. Hamm Uyum Meclisi Başkanı Muharrem Uslubaş ise “ İslam hakkında bilgi edinmek isteyen Alman dostlarımız bu camilere gelerek her türlü bilgi alabilirler. On yıldır hep pozitif düşüncelerle karşılaştık. Bugün farklı din ve kültürlerin yakından tanınması için bir fırsattır.” dedi.

ISLAM IN KREFELD DAĞITILACAK

Bu arada Krefeld ve Çevresi Türk ve İslam Dernekleri Birliği UNİON, Almanya bir ilki Krefeld için gerçekleştirerek, ‘ Krefeld'de İslam, Islam in Krefeld ' adlı bir belgesel kitap yayınladı. Camiler arası açık kapı günü münasebeti ile Krefeld Merkez Cami'nde tanıtılan kitap, 3 Ekim günü Krefeld camilerini ziyaret edecek olan Müslüman olmayan ziyaretçilere dağıtılacak. Tamamı Almanca olarak yayımlanan kitabın ilk baskısı bin adet olarak gerçekleşti. Islam in Krefeld adlı kitabın tanıtımını yapan Birlik Başkanı Mehmet Demir, “Tamamen Krefeld'e ait İslam'ı tanıtan bir kitap hazırladık. Kitap Almanya'da bir ilk oldu. Kitapta Krefeld'de ilk açılan cami, ve mezarlık hakkında bilgilerin yanı sıra, Müslüman olmayanların rahatlıkla anlayabileceği şekilde din kültür bilgilerine yer verdik. ” dedi. Kitabı hazırlayanlardan Sümeyye Özdemir, ilk nesil yapılan göçmenlerin kitaba büyük katkı sağladığını söyledi.

Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs