En Sıcak Konular

Ekonomi dünyası Meclis yolunda

5 Haziran 2007 17:11 tsi
Ekonomi dünyası Meclis yolunda
Siyasi partiler, 22 Temmuz seçimleri için hazırladıkları aday listelerinde ekonomi dünyasından birçok tanınmış isme de yer verdi. Eski bürokratlardan işadamlarına kadar pek çok isim, ekonomi dünyasından Meclis’e transfer olacaklar arasına girdi.

Yüksek Seçim Kurulu’na dün verilen listelerde ekonomi ve iş dünyasının tanınmış isimleri de bulunuyor. AK Parti ve CHP, ekonomi dünyasından en çok ismi saflarına katan partiler oldu. 

AK Parti, geçen yıl Merkez Bankası için de aday gösterdiği ancak cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in vetosuyla karşılaşan uluslararası yatırım bankası Merrill Lynch’ten Mehmet Şimşek’i aday gösterdi.

TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, iş dünyasından AK Parti saflarına katılan isimlerden oldu. DSİ Eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, SPK üyeliğinden ayrılan İbrahim Mete Doğruer, DPT Eski Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan, İhracat Genel Müdürü Ali Boğa ve DPT Avrupa Birliği Genel Müdürü Cevdet Yılmaz AK Parti’nin diğer adayları oldu.

FAİK ÖZTRAK, İLHAN KESİCİ VE DERVİŞ GÜNDAY CHP’DEN
CHP’nin ekonomi dünyasından en tanınmış transferi ise Kemal Derviş döneminde Hazine Müsteşarlığı görevini yürüten Faik Öztrak oldu. 28 Şubat sürecinde sivil inisiyatif olarak ortaya çıkan meslek örgütlerinden TESK’in Başkanı Derviş Günday da CHP adayları arasında. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Necdet Pamir, Cumhurbaşkanı Sezer’in damadı ve Eximbank Eski Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kısacıklıoğlu da CHP listelerinde. DPT Eski Müsteşarı İlhan Kesici de bu seçimde CHP adayları arasına girdi. Prof. Dr. Esfender Korkmaz da CHP’nin adayları arasında.

SİNAN AYGÜN DP’DEN ADAY
Demokrat Parti, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Pınar Eczacıbaşı ve Hazine Eski Müsteşarı Tevfik Altınok ile seçim yarışına girdi.

DOĞAN CANSIZLAR MHP ADAYI
SPK Eski Başkanı Doğan Cansızlar, İstanbul Eski Defterdarı Kadir Boy, Ulaştırma Bakanlığı Eski Müsteşarı Münir Kutluata ve Prof. Dr. Mithat Melen de MHP’nin adayları oldu.

NTV



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,187 µs