En Sıcak Konular

Bakan Eker: Ben de Kürdüm

30 Eylül 2011 20:47 tsi
Artan PKK saldırılarına tepki gösteren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ben de Kürdüm, Kimsenin Kürtler adına cinayet işlemeye hakkı yok" dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kurulan Türkiye'nin en büyük Zahiriciler Çarşısı temel atma törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, barış sürecinin sabote edilmeye çalışıldığını belirtti.

Artan şiddet, atılan bombalar, sıkılan kurşunlar ve patlatılan mayınların sadece vahşetin örneği olduğunu ifade eden Eker, "Ben Kürdüm, Kürtler adına hiç kimsenin cinayet işlemeye hakkı yoktur. Kim cinayet işliyorsa kendi adına işliyor. Biz annesinin karnında olan 8 aylık bebeğe kurşun sıkılmasını lanetliyoruz. Kimse Kürtler adına bu cinayetleri yapmasın. Biz buna şiddetle karşıyız. Böyle cinayetleri işleyenlerin Kürtlerin temsilcileri sıfatı ile yapmaya hakkı yoktur." dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Zahiriciler Derneği tarafından kurulan 25 milyon dolarlık Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi temel atma törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, burada terör örgütüne ve onun siyasi uzantısı olan BDP'ye büyük tepki gösterdi.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Eker, bu toprakların yeryüzünde ziraatın yapıldığı ilk topraklar topraklar olduğunu söyledi. Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarih boyunca binlerce yıldır doğudan batıya ticaretin merkezi olmuştur. Çin'den İran'a ipek yolundan binlerce medeniyet geçmiştir. Medeniyet bu topraklarda yeşermiştir. Onlarca medeniyet bu topraklarda yeşermiştir. Bu toprağın bereketi bu topraklardaki barış medeniyetlerinin inşasında çok önemli bir faktör olmuştur."

Bu topraklarda yaşayan Kürt, Arap, Türk, Süryani, ister Müslüman ister Hristiyan veya diğer dinlere mensup olsun herkesin tarih boyunca barış içinde yaşadığını kaydeden Tarım Bakanı Eker, "Bu toprakların ruhunda barış vardır. Zaman içinde yapılan yanlışlıklar, yapılan hatalar, eksik olan demokrasilerle vatandaşlarımız, sadece Kürtler değil Türkiye'nin her yerinde inkârla, redle karşı karşıya kalmıştır. Ama Kürtler ile ilgili özel olarak yaşanmış problemler, baskılar geçmişte yaşanmıştır. Ama şimdi başka bir çağdayız. Türkiye'de artık bu uygulamalar son bulmuştur red ve inkar politikaları yoktur. Türkiye'de demokrasi yerleştiriliyor. Bu da bizim dönemimizde oluyor. Son 8 -10 yıl içinde AK Parti hükümeti döneminde Türkiye geçmiş vakalarla yüzleşti. Bu cesareti ortaya koymuş, cesur adımlar atmış. Türkiye'de barışın tesisi yönünde de çok önemli adımlar atılmıştır." şeklinde konuştu.

Türkiye'de Kürt meselesini çözmek üzere iken yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Bakan Eker, Türkiye Cumhuriyeti başbakanına, barışa ve huzura kurşun sıkıldığını hatırlattı.

Bakan Eker, "Barış süreci sabote edilmiştir. Bu süreç sabote edilmeye çalışılıyor. Artan şiddet, atılan bombalar, sıkılan kurşunlar, patlatılan mayınlar sadece vahşetin örneğidir. Ben Kürdüm. Kürtler adına hiç kimsenin cinayet işlemeye hakkı yoktur. Kim cinayet işliyorsa kendi adına işliyor. Biz annesinin karnında olan 8 aylık bebeğe kurşun sıkılmasını lanetliyoruz. Kimse Kürtler adına bu cinayetleri yapmasın. Biz buna şiddetle karşıyız. Böyle cinayetleri işleyenler Kürtlerin temsilcileri sıfatı ile yapmasın, kimsenin bunları yapmaya hakkı yoktur. Biz bütün bunlara rağmen Türkiye'nin birlik ve beraberlik projesi, Türkiye'ye yeni bir anayasa yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi sivilleştirme, Türkiye'yi demokratikleştirme, Türkiye'deki vatandaşlarımızın; Kürtlerin de Türklerin de Arapların da; bu topraklarda kim yaşıyorsa; Müslümanı Hristiyanı Yahudisi hangi dine mensup olursa olsun; hepsinin tekrar birlik ve beraberlik içerisinde bir arada yaşaması için, huzuru, barışı, gerekli ortamı sağlamak zorundayız." sözlerini kaydetti.

"BU CİNAYETLERİ İŞLEYENLER KÜRTLERİN VE TÜRKLERİN GÖNLÜNDE MAHKUM OLACAKLAR"

Türkiye'de bu cinayetleri işleyenlerin tarihteki kendi uzlaşıları ile baş başa kalacaklarını belirten Bakan Eker şöyle konuştu: "Bu cinayetleri işleyenler bu milletin gölünde, Kürtlerin ve Türklerin gönlünde mahkum olacaklardır. Kan dökmenin, yemeğe giden kızlara 200 kurşun sıkmanın mazereti olamaz. Mizgin adlı kadının 8 aylık bebeğinin mazereti olamaz. Hiçbir düşünce, hiçbir gerekçe bunu haklı çıkaramaz. Biz bu bölgede yaşayan insanların, bu bölgede yaşanan sorunları, Kürt sorunun da barış içinde çözülmesinden yanayız. Sivil bir anayasa ile, sivil bir rejim ile sorunları çözmek için çalışıyoruz. Biz kan dökülmesine karşıyız. Biz bu sıkıntıyı çözmezsek bu hepimize mal edilen bir problem haline gelir. Biz AK Parti olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birinci partiyiz. Biz bu topraklarda seçimlere girdik. Biz halkın iradesine saygı duyarız. Biz milletvekilleri, seçilmiş milletvekillerine, hangi partiden olursa olsun saygı duyarız. Ve milletin temsilcilerinin gelip parlamentoda siyaset yapmasını istiyoruz. Kimin ne söyleyeceği varsa gelip parlamentoda söylesin. Siyaset ise siyaset yaparız. Müzakere ise müzakere yaparız. Ama terörle mücadelemizi yaparız. Çünkü terör bir insanlık suçudur. Çünkü masum insanların canına kast etmek de insanlık suçudur. Ve bunu asla hoş görmemiz ve doğru görmemiz doğru değildir."    

Mardin Valisi Turhan Ayvaz da Türkiye'nin en büyük zahireciler sitesinin Kızıltepe ilçesinde kurulduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz ülkemize milyar dolarlık ihracat yapan iller sınıfına girmek. Bu sınıfa girmek için de bazı şartlar lazım. GAP suyu geldiği zaman inşallah bölgemizde işsiz insan kalmayacaktır. Biz bu hedeflere vardıktan sonra yine bir şey yapmış sayılmayız. Halk olarak birlik ve beraberlik içinde olmazsak, Türk Arap Kürt olarak birlik ve beraberlik içinde olmazsak, yine bir 400 milyar dolarımız teröre gider. Gelecek nesillerimiz çoluk çocuklarımız başka ülkelerin ekonomik kölesi haline gelir. Bizim ikinci hedefimiz de birlikteliği sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Törene katılan AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Şahkullubey ve Abdurrahim Akdağ birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Kızıltepe ilçesinde kurulan Türkiye'nin en büyük zahireciler sitesi açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakan yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, kurum amirleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

dunyabulteni

Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs