En Sıcak Konular

Rum Sözcü: Araştrırma yapılan bölge ihlal edilmiyor

30 Eylül 2011 19:18 tsi
Rum hükümeti sözcüsü Stefanos Stefanu, "Rum tarafının bağlamış olduğu ve hidrokarbon tespiti için araştırmalar yapmakta olduğu bölgenin; herhangi bir şekilde ihlal edilmediğini" söyledi.

Rum radyosu RİK'e yaptığı açıklamada, ne Piri Reis araştırma gemisi ne de bu gemiye eşlik eden gemilerin bahse konu bölgeye girdiklerini ifade eden Stefanu, "Türk gemilerinin bazı durumlarda uluslararası sulardaki sözde Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) içerisine girdiklerini; bunun da yasak olmadığını" belirtti.

Piri Reis gemisinin herhangi bir araştırma yapmakta olduğuna dair bir işaret bulunmadığını da savunan Stefanu, Rum hükümetinin yaşanan gelişmeleri soğukkanlı bir şekilde takip etmekte olduğunu ve "amacı bölgede gerilim yaratmak olan Türkiye'nin oyununa gelmeyeceğini" kaydetti. Stefanu, Noble Energy şirketinin 12. Parsel'de gerçekleştirmekte olduğu çalışmaların olağan şekilde devam etmekte olduğunu da söyledi.

Türkiye'nin; Rum tarafının sözde MEB'indeki araştırmalarla ilgili ileri sürülen tehditleri konusunda, BM Güvenlik Konseyi'ne başvuruda bulunulması hakkında ise Stefanu, bu konunun; yakın zamanlarda Hristofyas başkanlığında gerçekleştirilen siyasi parti başkanları konseyi toplantısında gündeme geldiğini hatırlattı.

Rum hükümetinin konuyla ilgili olarak çeşitli faaliyet ve hareketlerde bulunmakta olduğunu da dile getiren Stefanu, gerçekleştirilecek olan herhangi bir eylemin arzu edilen sonuçları vermesi için; ilk önce durumun gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Stefanu, yaşanan gelişmelerin ele alınması için, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın planlamaları arasında Ulusal Konseyi toplamasının bulunduğunu da ekledi.

cihan

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs