En Sıcak Konular

Siyonistlere cevap: İşgal varsa görüşme yok

30 Eylül 2011 16:29 tsi
Mahmut Abbas'ın Filistin'in '67 sınırlarıyla devlet olarak kabul edilmesi için BM'ye başvurusunun ardından tüm gözler Ortadoğu'ya çevrilirken, müzakere çağrısına karşı Filistin, yerleşimler durmadan görüşmelerin başlamayacağını duyurdu.

Ortadoğu Dörtlüsü'nün Mahmud Abbas ve diğer üst düzey yetkililere 1 yıl içinde anlaşmaya varılmasını öngören barış görüşmelerine karşın Filistinli yöneticiler, Filistin'de yerleşimler durmadığı sürece mevcut koşullar altında İsrail'le yeniden masaya oturmayacağını kaydetti.

Filistin'in '67 sınırlarıyla tanınması için Abbas'ın geçtiğimiz hafta BM'ye başvurusunun ardından kaygılanan Batılı devletler ve İsrail, görüşmelerin yeniden başlaması yönünde açıklamalar yapmıştı.

Fakat başvurunun hemen ardından İsrail yönetimi bin 100 yeni yerleşime izin verdi ve bu karar uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

İsrail'in işgale hala devam ettiğini kaydeden Filistinliler, bir anlaşma için ilk şartın yerleşimlerden vazgeçilmesi olduğunu belirtiyor.,

İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI VURDU

Öte yandan İsrail Hava Kuvvetleri dün Gazze Şeridi'ndeki bir mülteci kampını vurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bilgiye ulaşılamadı.

Siyonist devletin son 1 ay içerisinde düzenlediği hava saldırılarında 27 Filistinli hayatını kaybetti.

Grafitinin duvardaki direnişi

Filistin sınırında bulunan Sheikh Jarrah şehrinde duvarlara uluslarası aktivistler tarafından Filistin direnişini anlatan graffitiler çiziliyor. Siyonist devlet ise duvarları yıkmaya başladı.

Doğu Kudüs'de Filistinliler, yaşam alanlarından sökülmeye çalışılırken, öte yandan onları destekleyen graffitiler de duvarlardan sökülmeye çalışılıyor.

Duvarları bir çok şekille dolduran uluslararası aktivistler çizgileriyle direnişe destek oluyorlar. Arkası dönük bir çok Hanzala'dan balonla sınır aşan kız çocuğuna kadar tüm Filistin direniş tarihi Sheikh Jarrah duvarlarında. Siyonist devlet ise duvardaki graffitileri ya siliyor ya da duvarı yıkıyor!

etha



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs