En Sıcak Konular

ABD, oyunu İsrail’in uşağı gibi kullanacak

30 Eylül 2011 15:46 tsi
Amerikan halkının yüzde 45’i Filistin’in tanınmasını isterken Kongre’nin dörtte üçü ve Beyaz Saray, İsrail için Filistinlilere karşı oy kullanacak. Bu sömürgeleştirilen bir demokrasinin ikilemidir.

Gerçek şu ki Filistin Birleşmiş Milletler’de, İsrail’in sömürgeciliğinin reddedilmesini, varlığının bir resmi Devlet olarak kabul edilmemesini ve Filistin’in bağımsız bir Devlet olarak tanınmasını isteyecek.

Bunun karşısında, baş muhalifi İsrail ve onun Amerikan sömürgesi var. ABD, Birleşmiş Milletler Konseyi’nde oyunu İsrail’in uşağı gibi kullanacak.

Ancak Filistin’in lehine büyük bir oy sayısı olacak. BM üyelerinin en az yüzde 70 veya yüzde 80’inin İsrail’in karşısında Filistin’in lehinde oy vereceğini tahmin edenler var.

Dünyanın başka hiçbir yerinde sahip olmadığı, sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde sahip olduğu bu kadar iç güç dışında, ABD’nin verdiği oyun bir anlamı yok.

Yahudi lobisi, ABD’de, İsrail’in lehine en az 320 kongre üyesini kontrol ediyor. İsrail’in cebinde olan dörtte üçlük bir bölüm var. Senatoda da durum aynı ya da daha kötü. Senatörlerin yüzde 80’i, Ortadoğu’da Amerikan politikasını finanse eden Yahudi plutokratlar tarafından finanse ediliyor.

Bu faktörü hiç kimse tartışmıyor, çünkü Amerika Birleşik Devletleri’nde İsrail destekleniyor. Bu, olağanüstü genişleme sağlayan bir politikayı dayatmak için gücünü vahşi bir şekilde kullanan, ABD’deki İsrail yanlısı Yahudilerin gücü yüzündendir.

ABD bu oylama ile tüm Arap dünyasında, tüm İslam ülkelerinde, tüm demokratik kamuoyunda imajına zarar verecek. Hatta bugün, bu kadar Siyonist propagandaya rağmen ABD’de yapılan ve Amerikalıların yüzde 45’inin Filistin Devleti’nin tanınmasından yana olduklarını belirten bir kamuoyu araştırması aldım. Ama bunu ne manşetlerde ne de kitle iletişim araçlarında görebilirsiniz.

Bu sahip olduğumuz büyük bir çelişki, temsil niteliğine sahip olmayan seçim sistemine, başka bir önek. Halkın yüzde 45’i Filistin’in tanınmasını isterken Kongre’nin dörtte üçü ve Beyaz Saray, İsrail için Filistinlilere karşı oy kullanacak. Bu sömürgeleştirilen bir demokrasinin ikilemidir.

James Petras, Sendika.org

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,968 µs