En Sıcak Konular

'Köşk şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına daha uygun'

30 Eylül 2011 13:34 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hayrunnisa Gül tarafından Köşk'te yapılan düzenlemeler sonrası, Köşk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına ve engin tarihine uygun hale geldiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlükleri Hizmet İçi Eğitim Semineri'nin kapanışına katılan Bakan Günay, Hayrunnisa Gül'ün, Köşk'ün düzenlenmesi sırasında kendisine yöneltilen eleştiriler nedeni ile incinmesi ve Pembe Köşk'ü düzenleme fikrinden vazgeçmesi yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Bakan Günay, "Hanımefendi'nin neden böyle söylediği ile ilgili kendimi konuşmada hak sahibi saymıyorum. Ancak Hanımefendi'nin Köşk'te yaptığı düzenlemeler sonrası Köşk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına ve engin tarihine daha uygun hale geldiğini düşünüyorum." dedi.

Köşk'e çok defalar gittiğini ve ilk gittiğinde Köşk'ün hemen girişindeki küçük heykelcikler olmak üzere, mekânda bulunan tüm objelerin bakıma ihtiyacı bulunduğunu düşündüğünü belirten Günay, Hayrunnisa Gül'ün de konunun uzmanları ile bu eksiklikleri gidermek için önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Gül'ün yeni düzenlemeler konusunda tek başına hareket etmediğini önemli uzmanlarla çalıştığını bildiğini, konuştuğu uzmanların da kendisine Gül ile çalışmaktan mutlu olduklarını aktardıklarını açıkladı.

Bakan Günay, temennisinin Hayrunnisa Gül'ün incinmemesi ve küsmemesi yönünde olduğunu aktardı. Sadece Köşk'ün değil, Başbakanlık konutunun, İstanbul'daki yabancı heyetlerin kabul edildiği mekânların da düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Ertuğrul Günay, buralarda ağırlanan konukların Türkiye'nin zengin tarihini görmesi gerektiğini ifade etti.

cihan

Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs