En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Başbakanlık yan gelip yatma yeri mi?

30 Eylül 2011 13:15 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, "Birileri ne diyordu, 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' Peki şehitlerimiz var, şimdi ben sormayacak mıyım başbakanlık yan gelip yatma yeri midir?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kadın kolları il başkanları toplantısında konuştu. Burada Türkiye'deki tüm kadınlara çağrıda bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Evinize geliniz, CHP sizi bekliyor." dedi. Bir toplumda yaşanan acıları en derinden hisseden kişilerin kadınlar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. "Terör belası yakamızı bir türlü bırakmıyor" diyen Kılıçdaroğlu, terörün bu toplumdan silinip atılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Ucuz bir laf bulmuşuz, analar ağlamasın. Söylemek kolay da ateşin düştüğü yerdeki anaya nasıl 'ağlama' diyeceksiniz? Efendim, ciğeri yanıyor birilerinin. Allah aşkına ciğeri yanıyorsa, peki bu terör belasına karşı özel temsilcini gönderdin. Özel temsilciyi niye gönderiyor? Seçimlerde bir şey olmasın da, ben iktidarımı koruyayım diye." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın terörü bitirmek için çaba harcamadığını savunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Hz. Ömer'in güzel bir lafı vardır, daha doğrusu güzel bir söylem vardır, 'Fırat'ın kenarında bir koyun kaybolsa bunun hesabını Hz. Ömer'den sorarım' diye. Bırakın Fırat'ın kenarında koyun kaybolmayı, öğretmenlerimiz kaçırılıyor, insanlarımız öldürülüyor. Peki ben bunun hesabını Recep Tayyip Erdoğan'dan sormayacak mıyım? Terörü bitirmek için çaba mı harcamak istiyorsun. Adres, çözüm merkezi TBMM'mi? Gel kardeşim, sana her türlü desteği verelim. Şu terör belasından, ülkeyi kurtaralım. Yanıt yok."

Bu anlayış ile Türkiye'de terörün bitmeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ateş düştüğü yeri yakar. Öyle birilerinin ciğerini falan yakmaz. Ateş nereye düştüyse, orayı yakar. Anne de, baba da , çocuklar da, akrabalar da üzüntülerini bir gün, iki gün, üç gün söylerler." diye konuştu.

ARTIK ANNELER 'VATAN SAĞOLUSUN' DEMİYOR

Şehitler olduğunda eskiden 'vatan sağ olsun' denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi anneler bu sözü kullanmak istemiyorlar. İsyan ediyorlar, İsyanda haklılar." dedi.

Kılıçdaroğlu, terörün birinci sorumlusunun, 'sıfır terörle ülkeyi devralıp, terör batağına ülkeyi sürükleyen mevcut iktidar' olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, "Birileri ne diyordu, askerlik yan gelip yatma yeri değildir. Peki şehitlerimiz var, şimdi ben sormayacak mıyım başbakanlık yan gelip yatma yeri midir?" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Tabii, beyefendiler için sorun yok. Bir yere giderken bin 500 korumaları var. Onlarla bir şey olmaz. Olan, korumasız garibana oluyor, kadına, kıza, çoluğa, çocuğu oluyor. Bu açıdan hepimizin üzerine düşen görev, teröre karşıyız ama onunla ilişkileri kapalı kapılar ardında özel görüşmeye dönüştüren AK Parti'nin de maskesini indirmek zorundayız."

DENİZ FENERİ TÜRKİYE'DE YÜZ YILIN ÖRTÜSÜNE DÖNÜŞTÜ

Terör konusundaki duyarlılıklarını her zaman koruyacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Deniz feneri yolsuzluğu konusundaki duyarlılığımızı da hep koruyacağız." ifadesini kullandı. Mahkemenin aldığı arama kararının deniz feneri yetkililerine ileten kişi hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğu soruya bir yanıt alamadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Her türlü hakareti yaparlar. Neden dut yemiş bülbüle döndüler." dedi. Kılıçdaroğlu, "Kadınların önünde yine soruyorum. Recep Tayyip Erdoğan, deniz fenerinde arama yapılacağını ilgililere bildiren köstebek kimdir, o senin en yakın arkadaşlarından birisi midir? Çık millete söyle bakalım.Almanya'da yüz yılın soygunu diye adlandırılıyordu, bizde yüz yılın örtüsüne dönüştü. Yolsuzlukları nasıl örteriz? Yeri gelince kul hakkı derler, mangalda kül bırakmazlar. Merak ediyorum, insanların en temiz duygularını, inançlarını sömürüp onlardan topladıkları paralarıözel çıkarları için kullanan bir mekanizmaya nasıl kol kanat oluyorsunuz. Hangi ahlak, hangi din, hangi kültürde var bu?" şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs