En Sıcak Konular

Medvedev: Putin'in başkan olarak dönüşü kesin değil

30 Eylül 2011 11:48 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Başbakan Vladimir Putin'in Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ardından Kremlin'e dönüşünün kesin olmadığını söyledi.

Devlet televizyonuna açıklamada bulunan Rusya lideri, "Herhangi bir siyasi lider seçimleri kaybedebilir... Bizim ülkemizin tarihinde de, başka ülkelerde de birden fazla bu tür gelişmeler yaşandı. Her şey olabilir. Burada bizim halkımız seçimini yapacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın yönetiminde ikili bir yapı kurulduğu ve Putin'in kazanmasına kesin gözüyle bakıldığı yönündeki değerlendirmelere cevap veren Medvedev, "Hangi ön belirleme? En büyük güç olarak, halkın oyunu kime vereceği yönündeki kararını bekleyelim... Halkımız önemli noktaların altını çizmek için bir adaya ya da partiye oy verebilir, ya da aşağı indirebilir. Demokrasinin gereği bu" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev Gorki'de bulunan rezidansında Birinci Kanal, Rossiya 1 ve NTV Rusya federal kanalları direktörleri ile bir araya gelerek sorularını cevapladı.

4 Aralık'ta Duma seçimlerine hazırlanan Rusya'da iktidar partisinin 24 Eylül'de gerçekleşen kongresinde Putin, yeni devlet başkanı adayı olarak belirlendi. Rusya Başbakanı olarak görev yapan Putin de Medvedev'i yeni dönemde hükümet başkanı olmasını talep etti. Merkez Seçim Kurulu'na 600 kişilik milletvekili aday listesini sunan Birleşik Rusya, birinci sıraya Medvedev'i koydu.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE GÜNDEM PUTİN

Diğer taraftan Putin'in dönüşü ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde ilginç espriler yapılmaya başladı. Putin'in petrol gelirleri ile bolluk içinde iktidarda kaldığı dönemi en çok 1982'de ölünceye kadar 18 yıl iktidar kalan eski Sovyet lideri Leonid Brejnev'e benzeten yorumcular, Rusya liderini "Putnev" olarak isimlendirdi. Sosyal paylaşım sitelerinde Putin'in 2024 fotografı da Brejnev'i andıran hali ile yayınlanıyor.

Medvedev ve Putin arasında yaşanması muhtemel esprilerde internette dolaşıyor. Bir gün Putin Medvedev'e sorar: "Dima benim halefimin halefi kim?" Medvedev cevap vermekte zorlanınca Putin cevabı patlatır: "Ben"

cihan

Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    66,960 µs