En Sıcak Konular

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye tarihi ziyaret

30 Eylül 2011 11:46 tsi
Güney Kore'deki iktidardaki Hannara Partisi Genel Başkanı Hong Joon-pyo, Kuzey Kore'nin güney sınırındaki Kaesong şehrini ziyaret etti.

Güney Kore'nin Hannara Partisi, Kuzey Kore'ye tarihi bir ziyarette bulundu. Güney Koreli işadamlarının sermayesi ile Kuzey Kore'de kurulan Kaesong Endüstri Bölgesi'ni ziyaret eden Hannara Partisi Genel Başkanı Hong Joon-pyo, Kuzey Kore'yi ziyaret eden ilk muhafazakar parti lideri olarak tarihe geçti.

Keasong'daki endüstri bölgesini gezerken gazetecilere kısa bir brifing veren Hong, yaptığı ziyaretin bir siyasi sorumluluk olduğunu dile getirdi. Ziyaretinin Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki ilişkileri daha da yumuşatacağını ifade eden Hong, "Her ne kadar buraya işadamlarımızın dertlerini dinlemek için gelmiş olsam da, muhafazakar bir çevreden siyasetçi olarak Kuzey Kore'de bulunmam, ilişkileri daha da iyileştireceğinden eminim" diye konuştu.

Güney Kore hükümeti ise ziyaretin siyasi bir nitelik taşımadığını duyurdu. Seul yönetimine göre Hong'un ziyareti Kaesong'da yatırımları olan Güney Koreli işadamlarının problemlerini çözmek için yapılan bir çalışma ziyareti.

Öte yandan Güney Kore'deki muhalefet, iktidar partisini, Kuzey Kore ziyaretinden dolayı desteklediklerini ifade etti. Hong'un ziyaretinin Kore Yarımadası'nda barışa hizmet ettiğini söyleyen anamuıhalefet Demokrat Parti Genel Başkanı Sohn Hay-kyu, "Başkan Hong'u bu ziyaretinden dolayı kutlarım. Keşke iktidar-muhalefet ele versek de meclis olarak ziyaret edebilsek. Barış istiyorsak karşılıklı işbirliğine ihtiyaç var." diye konuştu.

cihan

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,779 µs