En Sıcak Konular

Muhaliflerin sloganı: Kurban'da çifte bayram

30 Eylül 2011 08:34 tsi
Muhaliflerin sloganı: Kurban'da çifte bayram İstihbarat birimlerinin Suriye raporuna ulaştı.

Buna göre Esad yanlıları ve muhalifler silahlanıyor. Hama, Halep ve Humus cephaneliğe dönerken, muhalifler "Kurban'da çifte bayram" sloganıyla örgütleniyor.

Sabah, muhaliflerin her geçen gün silahlandığı Suriye'ye ilişkin önemli bilgilere ulaştı. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan ve devletin ilgili birimlerine sunulan bilgi notlarına göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yandaşları silahlandırılıyor. Her eve 3 silah ve bin mermi dağıtıldığı belirtiliyor. Halep, Humus ve Hama'nın tam anlamıyla cephaneliğe döndüğünün vurgulandığı raporda, Esad yönetimi ile muhaliflerin yoğun bir çatışma içine girmesi an meselesi olarak değerlendiriliyor. Suriyeli muhalifler "Kurban'da çifte bayram" sloganı ile hareket ediyor. Libyalı muhaliflerin Muammer Kaddafi yönetimini etkisiz hale getirerek Ramazan Bayramı'nı çifte bayram olarak kutladıklarına dikkat çeken Suriyeli muhalifler, Kurban Bayramı'na kadar iktidarı devirmek için örgütleniyor.

KIYAMET ÖNCESİ RAPORU

ÜÇ ŞEHİR KRİTİK:


Halep, Humus ve Hama cephaneliğe döndü. Üş şehirde hem Esad yanlıları hem de muhalifler yoğun olarak silahlandırılıyor. Suriye istihbarat birimi Muhaberat, özellikle muhalifleri takip konusunda bu üç şehirde yoğunlaştı.

HER EVE SİLAH:

Suriye silahlı kuvvetlerindeki silahlar Esad yönetimi yandaşlarına dağıtıldı. Her eve ortalama 3 silah, 1000 mermi verildi. Esad yönetimi gönüllü 10 bin asker topladı, gönüllülere 2000 ABD doları ödeniyor. Gönüllü askerlerin eğitimi Şam ve Halep bölgesindeki askeri birliklerde yapılıyor.

200 SUBAYIN İLİŞİĞİ KESİLDİ:

Kritik bölgelere Esad ailesine yakın kişiler atandı. Aynı uygulama Suriye silahlı kuvvetlerinde de yaşanıyor. Şüpheli durumdaki 200 subayın ordudan ilişiği kesildi. Sınır illeri ile deniz kıyısı bölgelere Esad yönetimine en sadık generaller atandı.

YABANCI ASKERLER YARDIM EDİYOR:

Suriye silahlı kuvvetlerine ait araç ve gereçlerin bakımında Rus, İran ve bazı Avrupa ülkesi askerlerin de görev aldıkları belirtildi. Suriye bu ülkelerden gelen emekli askerleri yüksek maaşla danışman olarak orduya aldı.

EMEKLİLER GÖREVE ÇAĞRILDI: İSTİHBARAT

birimi Muhaberat, emekli olan ajanları tekrar göreve çağırdı. Ayrıca Suriye polis teşkilatından emekli olan kişiler de yüksek ücretle görevlerine geri döndürüldü.

ESAD POSTERİ ASMAK ZORUNLU:

Yerel yönetimler baba ve oğul Esad'ın posterlerinin asılmasını zorunlu hale ve köylerde bu baskı fazlasıyla hissediliyor.

MUHABERAT TAKİPTE:

Suriye istihbarat birimi yurtdışındaki Suriye vatandaşlarını yakın takibe aldı. Muhaberat, özellikle Türkiye ve İngiltere'ye giriş çıkış yapan isimlere ilişkin hassas takip uyguluyor.

TÜRKLER TEDİRGİN:


Suriye'de yaşayan 1 milyon Türk tedirginlik içinde. Halep'te 250, Lazkiye'de 170, Tekele bölgesinde 40, Kuntere bölgesinde 80 ve diğer bölgelerde 250 bin Türk yaşıyor. Ülkedeki Türklerin, Türkiye'deki akrabaları ile temasa geçtiği belirlendi.

Ürküten istihbarat raporu

HER EVE SİLAH: Esad yandaşları silahlandırılıyor, her eve ortalama 3 silah, 1000 mermi verildi.

GÖNÜLLÜ ORDU: Esad yönetimi gönüllü 10 bin asker topladı, 2000 ABD doları maaş ödeniyor.

ORDUDA TEMİZLİK: Şüpheli olarak görüldüğü belirtilen 200 subay ordudan atıldı.

ZORLA ESAD POSTERİ: Yerel yönetimler Esad ailesi posterlerinin asılmasını zorunlu hale getirdi.

1 MİLYON TÜRK: Suriye'de yaşayan 1 milyona yakın Türk tedirginlik içinde.

ABD elçisine saldırı

ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford, muhalefetin önemli isimlerinden Hasan Abdulazim'le görüşmesi sırasında Beşar Esad taraftarlarının taşlı ve domatesli saldırısına uğradı. Öte yandan, Rastan kasabasına yönelik başlattığı kuşatma devam ederken, 10'u asker olmak üzere 20 kişi öldü.

Suriye'den yeni bir dezenformasyon


Adını açıklamayan Suriyeli ve Batılı diplomatlara dayandırılan bir habere göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şam'daki 6,5 saatlik görüşmede Suriye lideri Beşar Esad'a, hükümette Müslüman Kardeşler'e yer vermelerini önerdi. Habere göre, Esad'ın bu öneriyi reddetmesi üzerine Türkiye tutumunu değiştirdi. Türk Dışişleri Bakanlığı ise böyle bir öneriyi net bir dille yalanladı.

sabah

Bu haber 1,319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs