En Sıcak Konular

BDP liderinden görüşme açıklaması

29 Eylül 2011 20:46 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ı kabul etti. 16.00'da başlayan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme, bugün saat 16.00'da gerçekleşti. Görüşme sonrasında BDP lideri Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Yeni döneme ilişkin, zorlu bir siyasal sürece girdiğimizi düşündüğümüz için Sayın Cumhurbaşkanı'na bu döneme dair görüşlerimizi ilettik" dedi.
 
Demirtaş, "1 Ekim'de, Meclis açılıyor. Bizler de, Meclis'teki çalışmalara katılma yönündeki kararımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu vesile ile Meclis çalışmalarına ilişkin olarak da Sayın Cumhurbaşkanı, almış olduğumuz karardan memnun olduklarını belirttiler. Sürece dair karşılıklı olarak görüşlerimizi paylaştık" diye ekledi.
 
"YEMİN TARTIŞMALARI YAPMAMAK LAZIM"
 
BDP'li vekillerin, Meclis'te yemin etmeyeceklerine dair söylentiler olduğunun hatırlatılması üzerine Demirtaş, "Böyle bir tartışma yok. Bizim açımızdan Meclis'e dönme meselesi, çalışmak için dönme meselesidir. Yoksa, 'yemin etmeyeceğiz' veya 'çalışmalara katılmayacağız' gibi bir tartışmayı yapmamak lazım. 1 Ekim'de gündem uygun olursa, arkadaşlarla birlikte yemini gerçekleştirip çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.
 
"SAYIN CUMHURBAŞKANI, ARZU EDERSE, KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞIR"
 
Demirtaş, son günlerde artan terör olaylarının Köşk'te gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise, "Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşme ile alakalı, müsaade ederseniz, bu kadar açıklama yapayım. Sayın Cumhurbaşkanı arzu ederlerse, kendi düşüncelerini paylaşırlar" yanıtını verdi.
 
ÇİÇEK VE KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMELERİ YARIN
 
Yarın, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in BDP Genel Merkezi'ne gelerek iade-i ziyarette bulunacağını belirten Demirtaş, saat 16.30'da da kendilerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceklerini belirtti. Demirtaş, yeni anayasaya ilişkin görüşlerini bu görüşmelerden sonra paylaşacağını da belirtti.


Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs