En Sıcak Konular

Yıldırım: Bin yıldır beraberiz, gelecek bin yılda da beraber olacağız

29 Eylül 2011 19:32 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu bayrağın gölgesi altında, tek devlet, tek millet ve tek ülke olarak bin yıldır beraber olduk, gelecek bin yılda beraber olacağız." dedi.

 Yıldırım, Kocaeli Liman Başkanlığı hizmet binası ve gemi adamları online sınav merkezinin açılış törenine katıldı. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, son zamanlarda artan terör olaylarına değindi. Türkiye'nin bugün bölgede ve dünyada umut olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti: "Bütün bunları biz yaparken, maalesef bazı iç ve dış mihraklar boş durmuyor. Ülkeyi terörle yormak için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf ediyor. Bunu görüyoruz. Bugün terörün kurşununun adres sormadığını masum gençlerimizi, hamile kadınlarımızı, genç kızlarımızı hiç ayrım yapmadan Kürt, Türk ayrımı yapmadan hedef aldığını da görüyoruz. Bu milletimiz için çok önemli bir olaydır. Bu inşallah bu belayı hep birlikte aşacağız. Dayanışmayla aşacağız. 74 milyonun birliği beraberliği ve kardeşliğiyle aşacağız. Bizim ihtiyacımız olan, işte şu ay yıldızlı bayrağımız. Bunun için 74 milyon vatan evladının hepsi ne yapmak lazımsa hazır. Bunu herkes bilmezsi lazım. Bu bayrağın gölgesi altında, tek devlet, tek millet tek ülke olarak bin yıldır beraber olduk, gelecek bin yılda beraber olacağız. Bu ülkeye katkısı olanlar varsa, söyleyecek fikri olanlar varsa, bu ülkenin enerjisini tüketmekten vazgeçsinler, gelsinler bu fikirlerini ortaya koysunlar. El ele verelim beraber çalışalım ve ülkeyi büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği o çağdaş uygarlık seviyesinin ötesine birlikte taşıyalım. Kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim."

"YARGI KARARINI GÖRELİM"

Yıldırım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasında yaşanan gelişmeler hakkında yöneltilen soruyu şöyle cevapladı: "Yargıya giden konu, yargı bütün bu iddiaları değerlendirecek ve bir sonuca varacaktır. Yargı kararını görelim. Kaza 2009'da oldu. O günden bugüne çok çeşitli kurumlarca bunun incelenmesi, araştırması yapıldı. Kaza kırım raporu yapıldı, mecliste 2 sefer komisyon kuruldu. Bu komisyonlar marifetiyle bu kaza araştırıldı. Devlet Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, üst kurullar bu konuda çalışmalar yapıldı. Raporlar hazırlandı. Şuanda konu mahkemelerde nihai kararı ortaya çıkartacaktır."

(CİHAN)

Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs