En Sıcak Konular

CHP'li Tekin: İstifa resti doğru değil

29 Eylül 2011 13:07 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP MYK'da "istifa resti çektiği"ne ilişkin haberleri kesin bir dille yalanladı.

Tekin, "Bu haberi yayanlar, kanıtlarını da ortaya koymalıdır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu listesinin oluşturulması sırasında "istifa resti çektiği"ne ilişkin haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Tekin, "Bir süredir hakkımda yalan haber üretmeye çalışan bir merkez var. Bu merkez dün gece de istifa resti çektiğime ilişkin haberleri dolaşıma soktu" ifadesini kullandı.

CHP'li Gürsel Tekin, MYK'da yapılan görüşmelerin basına kapalı olduğunu belirterek, "Bu haberi yayanlar, toplantıda olmadığı halde, oradaymış gibi bilgi üretip basına servis yapanlar, istifa resti çektiğime ilişkin kanıtlarını da ortaya koymalıdırlar. Aksi taktirde bunu yayanlar da yazanlar da müfteridirler." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile "tam uyum" içinde çalıştıklarını ve genel başkanın verdiği talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Partimizin kültüründe, rest çekme, tehdit, blöf gibi olgular yoktur. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, hepimizin görüşlerini dinler ve son kararı verir. Belirleyici ve kesin olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun tavrıdır. Bu yüzden, bizim rest çektiğimize ilişkin haberler doğru değildir."

Tekin, dün gece kendisini arayan bir gazetecinin "Sizinle ilgili olarak (istifa resti çekti) haberi yayacaklar, bununla ilgili bilgiler sızdırılıyor" dediğini de belirterek, şöyle konuştu: "Gazeteci arkadaşlarımız bu tür yalan kampanyalarına alet olmasınlar. Eğer birileri MYK'da istifa resti çektiğimize ilişkin haberler uyduruyorsa, bunların kanıtlarını da ortaya koymalıdır. Kanıtı olmayan haberleri yazmak, en başta okura saygısızlıktır."

cihan



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs