En Sıcak Konular

İstanbul uyurken katliam girişimi

29 Eylül 2011 12:24 tsi
İstanbul uyurken katliam girişimi Bolluca-İhsaniye Yolu arasındaki ormanlık alanda çok sayıda köpeğin zehirlendiği bilgisini alan hayvansevenler ve veterinerler, bölgeye ulaşıp hastalanan hayvanları görünce bunları bir araya getirdi.

Bazı köpekler veterinerlerce kurulan çadır kliniklerde tedaviye alınırken, durumları ağır olanlar da veteriner kliniklerine gönderildi.

Köpeklere müdahale eden veterinerlerden Devrim Baykal, hayvanların kimyasal bir maddeyle zehirlendiğini tespit ettiklerini, ancak bunun kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini söyledi.

Burada bulunan yaklaşık 350 köpekten 100'e yakınının hasta olduğunu kaydeden Baykal, “Bir köpeğimizi kaybettik. Durumu ağır olan 10 köpeği de kliniklere gönderdik. Diğerlerine ise serum taktık, burada tedavi ediyoruz. Uzun süre köpeklerin tedavi edilmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sultan Gülyar da hayvanların zehirlendiğini duyar duymaz buraya koştuklarını belirterek, hayvanların bu şekilde zehirlenmelerinin insanlığa yakışmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de olayı haber alır almaz köpek mamaları ve veteriner göndermesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Gülyar, “Belediye bizi yalnız bırakmadı. Hasta yavru köpekler için de 2 köpek kulübesi gönderdi. Belediyenin buraya acilen 2 adet sahra çatırı kurması gerekiyor. Burada durumu çok ağır olan köpekler var. Bunların ivedilikle tedavi edilmeleri gerekiyor. Bu manzara İstanbulumuza yakışmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ediyoruz ve yardımlarının devamını istiyoruz” dedi.

Hayvanseverler, köpeklerin orman yakınlarındaki İhsaniye Köyü'nde bulunan mandıra sahiplerince zehirlenmiş olabileceklerini öne sürdü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri de hayvanseverlerin ve veterinerlerin ifadelerine başvurarak konuyla ilgili soruşturma başlattı.

aa / hürriyet



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs