En Sıcak Konular

Günay: Müze gelirlerini 500 milyon liraya çıkarmalıyız

29 Eylül 2011 11:20 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen sene 171 milyon TL olan müze gelirlerinin bu sene 225 milyona çıkmasını beklediklerini belirterek, "Allah izin verirse 5 yılda 500 milyona doğru gideceğiz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hizmet içi eğitim programları çerçevesinde düzenlenen 'İl Kültür ve Turizm Müdürleri Toplantısı' 81 ilin Kültür ve Turizm Müdürlerinin katılımıyla Ankara'da başladı. 30 Eylül'e kadar sürecek olan eğitim seminerinin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı.

Bakan Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içerisindeki tüm tarihi eserleri koruyarak geleceğe taşımanın kendi görevleri olduğunu söyledi.

Günay, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Perge'den çalınıp götürülen bir pagan heykelinin üst yarısını Amerika'dan uçağına koyup getirdiyse, kimsenin bu konuda başka bir yorum yapma hakkı yoktur. Onun için hepimiz ilimizdeki bütün kültürel varlıklara ayrımsız sahip çıkmaya çalışalım." dedi.

Bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bakan Günay, bugün 2.5 milyon insanın cebinde müze kart olduğunu ve bu uygulama ile birlikte 2002 yılında 7.5 milyon olan ziyaretçi sayısının 25-26 milyon seviyelerine ulaştığını belirtti. Müze gelirlerinin 2007 sonunda 70 milyon iken, geçen sene 171 milyona ulaştığını kaydeden Günay, "Bu yıl ise 225 milyon olarak bekliyoruz. Allah izin verirse 5 yılda 500 milyona doğru gideceğiz." diye konuştu.

Bu gelirlerle, ülkenin tarihsel varlıklarını ayağa kaldırmaya çalışacaklarını kaydeden Günay, "Türkiye 2000'lerde 50 tane kazı yapıyordu. Şimdi biz 150 tane, yabancılar 40 tane yapıyor. 2000'de 1 milyon ayırıyormuşuz kazılara, geçen sene biz 30 milyon ayırdık. Bizi cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedef olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaştıracak en önemli unsurlardan bir tanesi kültür ve turizm alanıdır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs