En Sıcak Konular

Türkiye'de 7 bin 626 Suriyeli bulunuyor

29 Eylül 2011 11:02 tsi
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısının 7 bin 626 olduğunu bildirdi.

Başbakanlık AFAD'ın, Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Türkiye'de bulunan Suriye vatandaşlarına yapılan insani yardımlara ilişkin bilgiler yer aldı.

Başkanlıkça Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliğine bugüne kadar toplam 17 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneğinin gönderildiği belirtildi.

Türkiye sınırının hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük olarak kumanya dağıtımı yapıldığı da ifade edilen açıklamada, dün ve bugün 39 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü, 61 kişinin ise Türkiye'ye giriş yaptığı kaydedildi.

Bilgi notuna göre, bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısı 18 bin 692, bugüne kadar geri dönüş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısı 11 bin 66, bugün itibariyle Türkiye'deki Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısı da 7 bin 626.

17'sı refakatçi, 33'u hasta ve yaralı olmak üzere toplam 50 kişinin hastanede bulunduğuna yer verilen bilgi notunda şunlar kaydedildi:

''Suriye Arap Cumhuriyeti'nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilmektedir.

Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir.''

aa

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs