En Sıcak Konular

Kemal Kılıçdaroğlu karizmayı çizdirdi

29 Eylül 2011 09:03 tsi
CHP içinde yükselen tansiyon zirve noktasına ulaştı.

İddialara göre İstanbul'daki CHP'li belediye başkanları Kılıçdaroğlu tarafından sorguya çekilince karşı atağa geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin İstanbul’daki belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıya ilginç tartışmalar damgasını vurdu. CHP'ye yakınlığıyla ve açık desteğiyle bilinen Gerçek Gündem sitesinden Barış Yarkadaş, İstanbul'daki belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na resmen meydan okuduğunu yazdı. Kendileriyle ilgili haksızlık yapıldığını düşünen başkanlar, Kılıçdaroğlu'nu resmen sorguya çektiler.

CHP’li başkanlar, Kılıçdaroğlu’na bir süre önce dile getirdiği "Belediye başkanlarımızla ilişkilerimizi yeniden düzenliyoruz. Bazı ilişkilere de sınır koyduk. Başkanların bazıları seçim varken tatile gidiyor. Bunlar kendilerini ne sanıyor. Kendilerine çok güveniyorlarsa, gitsin seçimlere bağımsız katılsınlar" sözlerini hatırlattılar.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

Ardından da “diplomatik bir üslup ve nezaket sınırları çerçevesi”nde sitem ettiler... Belli ki; belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda dile getirdiği o sözleri unutmuş değil… Zira; Kılıçdaroğlu, o toplantıda hiç gereği yokken, belediye başkanları meselesini gündeme getirmiş, kendisinin ''dışarıdan'' yumuşak bir yapıya sahipmiş gibi göründüğünü söyledikten sonra, üslubunu da sertleştirmişti. CHP lideri, iki elini birbirinin üstüne koyup "kesme işareti" yaptığı konuşmasında "Gerektiğinde kesip atmasını da bilirim" demişti.

Bu sözler, İstanbul Bakırköy’deki Sheraton Otel’de yapılan toplantının temel gündem maddesi oldu. Bir belediye başkanı, konuşmasına Kılıçdaroğlu’na evlerinde yaşanan anekdotu anlatarak başladı. Deneyimli başkan, Kılıçdaroğlu’nun Gerçek Gündem.com’da yer alan sözlerinin bulunduğu haber metnini eşinin kendisine getirdiğini söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Eşim, (bu sözleri hak edecek ne yaptın?) dedi. Hatta, istifa etmeyi düşünüp düşünmediğimi bile sordu.”

"SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI..."

Belediye başkanının bu sözleri, toplantı salonunda buz gibi bir hava estirdi. Kılıçdaroğlu, “Sözlerim ve eleştirilerim tam olarak doğru anlaşılamadı. Tatile giden bazı belediye başkanları için söylendi o sözler” dedi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama, başkanları tatmin etmedi. Bir belediye başkanı, “O halde kamuoyuna açıklama yapın ve İstanbul’daki başkanları kastetmediğinizi açıklayın” dedi.

"GÜVEN SORUNU OLDUĞU AÇIK..."

Başkanlar adına okunan bir metin ise şok dalgası doğurdu. Belediye başkanları adına hazırlanan metnin son cümlesi, “sohbet havası”nda geçen toplantının belki de en önemli an’ıydı… Belediye başkanının okuduğu metnin son cümlesinde, “Bir güven sorununun olduğu açık. Ancak bilinmelidir ki; güven sorunu karşılıklıdır” ifadesi yar aldı.

Bu cümle, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu’na yönelik ilk tepkisi olması açısından önemli… Bugüne dek Kılıçdaroğlu’na koşulsuz-şartsız destek veren 12 başkan, dün okunan metne itiraz etmedi. Şerh koymadı… Böylece, metin genel merkez ile belediye başkanları arasında yaşanan güven sorununu da açığa çıkarmış oldu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI HAYALİ KURAN MİLLETVEKİLLERİ

Dünkü toplantıda konuşan bir belediye başkanı, Kılıçdaroğlu’nu kimin etkilemeye çalıştığını ve kimin hangi hesap içinde olduğunu bildiklerini yaptığı konuşmayla gösterdi. Tanınmış bir belediye başkanı, “Milletvekilleri artık kendi işlerine dönseler iyi olur. Kimi daha şimdiden belediye başkanı olmanın hayallerini kuruyor. Bir genel başkan yardımcısı ise belediye başkanı olmak için işini gücünü bırakmış İstanbul’da dolaşıyor.”

Belediye başkanını dinleyen Kılıçdaroğlu, başkanın şu sözlerini de kayda geçirdi: “Oysa ki; belediye başkanı olmaya çalışan milletvekili ile genel başkan yardımcısı, bakanlık hayali kurmalı... Belediye başkanlığı hayali değil... Bazı milletvekilleri ise il başkanlığını dizayn etmeye çalışıyor. Yetmiyor, ilçe başkanlarını belirlemeye gayret ediyor. Kendi işlerine baksalar, bu sorunlar yaşanmayacak.”

"BİZ HEPİMİZ BAŞARILIYIZ..."

Aynı belediye başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz başarısız değiliz. Hepimiz seçilerek geldik. İçimizde iki kere – üç kere seçilmiş arkadaşlarımız var. Bizim başarısız olduğumuzu ve belediyeleri yönetemediğimizi söyleyen milletvekili arkadaşlarımız, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy yerine, buyursunlar Ümraniye’den, Başakşehir’den, Arnavutköy’den aday olsunlar. Çekmeköy’ü 150 oyla kaybettik. Çekmeköy’den aday olmayı düşünsünler.”

"CHP'NİN İDEOLOJİSİ YOK DEDİN Mİ?" DİYE SORDULAR

Belediye başkanları toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun Milliyet Gazetesi Yazarı Mehmet Tezkan’a söylediği “CHP’nin ideolojisi yok” sözü de gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, bu konuşmanın içeriğini merak eden başkanlara, “Partimizin ideolojisi yok demedim. Kadrolarımızın ideolojik donanımı yetersiz, ideolojik donanımı sağlamalıyız, parti içi eğitimi yaygınlaştırmalıyız ifadesini kullandım. Yazıya aktarılırken yanlış yorumlanmış” dedi.

bugün



 

Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs