En Sıcak Konular

Vizesiz Avrupa kapısı aralandı

29 Eylül 2011 08:13 tsi
Vizesiz Avrupa kapısı aralandı Türkiye'nin Schengen isyanı AB'de ses getirdi. AB Komiseri, vize kolaylığı için 3 adım atacaklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Türk vatandaşlarına uyguladığı "Schengen vizesi" isyanı karşılık buldu. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile görüşen AB İçişleri Komiseri Cecila Malmström, Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen "Türkiye-AB Vize İlişkileri" konulu toplantıda Türkiye'ye vize kolaylığı sinyali verdi. Malmström, vize kolaylığı anlamına gelen adımlar atılabileceğini söyledi. Malmström'ün sözünü ettiği kolaylıklar 3 başlıkta toplandı.

UZUN SÜRELİ VİZE: Türk vatandaşlarına daha uzun süreli vize verilmesi ve bu süreler içerisinde çoklu giriş imkanı tanınmasının önündeki engeller kaldırılacak.

HARÇLARDA İNDİRİM: Vize başvurularında alınan harçların miktarı düşürülecek ve istenen evraklarda da azalmaya ve ülkeler arasında uyumlaştırılmaya gidilecek. Öğrenci, araştırmacı, sporcu ve işadamı gibi belli kategorilerde ek kolaylıklar sağlanacak.

VİZE BAŞVURU NOKTALARI: AB ülkeleri, Türkiye'de örneğin Antalya, Diyarbakır veya Konya gibi illerde daha fazla vize başvuru noktaları açmalarını isteyebilecek.

SES GETİRDİ: Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk vatandaşlarına uygulanan Schengen vizesi konusunda düzenlenecek özel oturuma katılmak üzere Strasbourg'a giden Egemen Bağış'ın "Vize sorunu işkence boyutuna vardı" çıkışı ses getirdi. Uçak yolculuğu sırasında gazetecilere, Strasbourg'da ise dünyaya mesajlar veren Bağış, vize uygulamasındaki yanlışlıklara dikkat çekti. Malmström'ün açıklamalarının ardından bir değerlendirme yapan Bakan Bağış, "İlk kez vize liberalizasyonu konusunda tünelin ucundaki ışığı gördüm" dedi.

Okan Müderrisoğlu / Sabah

Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs