En Sıcak Konular

PKK'nın hain planı boşa çıkartıldı

28 Eylül 2011 21:00 tsi
Kadın çoluk çocuk demeden önüne geleni gözünü kırpmadan öldüren PKK'nın son oyunu bozuldu.

Terör örgütü PKK tarafından tuzaklanmış bomba olduğu için, ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan kara yolu, güvenlik güçlerinin bombaları imha etmesinin ardından saatler sonra trafiğe açıldı.

Önceki gün Tunceli-Erzincan kara yolunda yol kesen bir grup terörist, 4 aracı yaktıktan sonra 1 köy korucusunu kaçırdı. PKK’lıların döşediği bombayı imha etmeye giden 1 asker hafif yaralandı. Tunceli-Erzincan kara yolunun 45. kilometresinde bulunan Ağlayan Kayalar mevkiinde bulunan 9. çığ tünelinde saat 18.00 sularında yol kesen bir grup terörist, önce araçtakilere örgüt propagandası yaptı. Daha sonra araçta bulunan ve Pülümür’de korucubaşı olan İsmail Gürbüz’ü alıkoydu. Teröristler, dağlık ve ormanlık alana kaçmadan önce yolun belli yerlerine bombalı tuzak kurdu. Durdurdukları araçta bulunan 1’i tanker olmak üzere 4 aracı yaktıktan sonra, bir ticari taksiye el koyan teröristler daha sonra araca bomba koyarak tuzaklama yaparak bölgeden uzaklaştı.

HELİKOPTERİN İNİŞ YERİNE BOMBALI TUZAK

Olayın ardından Tunceli-Erzincan kara yolunu trafiğe kapatan güvenlik güçleri, sabah saatlerinde araçların yakıldığı yere Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky helikopterler, kobra helikopterlerin eşliğinde çok sayıda jandarma özel harekat timini bölgedeki hakim tepelere indirerek operasyon başlattı. Helikopterlerin askerleri indirdiği alana döşenen bombanın patlatılması sonucu 1 asker hafif yaralandı. Teröristler, 4 aracı yakmasının ardından bir ticari taksiye de el koyarak bombalı tuzaklama yaptı.

Tunceli-Erzincan kara yolunu bombalı tuzak nedeniyle 24 saat trafiğe kapatan güvenlik güçleri, bölgede keşif çalışması yaptı ve operasyon düzenledi. Kara yolunda taksiye konulan bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin uzun çalışmaları sonucu 24 saat bekleyen yüzlerce araç konvoyu, saat 19.00 sularında yolun ulaşıma açılması ile rahat bir nefes aldı.

Karayolları ekipleri, yakılan araçları kepçe ve greyder yardımı ile yol kenarına çekti. Araç yakıp, korucubaşı İsmail Gürbüz'ü kaçıran teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor.

cihan


Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs