En Sıcak Konular

AK Partili Çelik: Meseleler sıfırdan ele alınmalı

28 Eylül 2011 12:57 tsi
AK Parti Genel Başkanı Ömer Çelik, Meclisin ilk ve ana gündem maddesinin yeni Anayasa olması gerektiğini söyledi.

Uzlaşma Komisyonunda bütün meselelerin sıfırdan ele alınması gerektiğini, herhangi bir ön şartın koşulmaması gerektiğine inandıklarını anlatan Çelik, toplumda çok yüksek bir beklenti olmasının ise pozitif bir iklim sağladığını kaydetti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise ziyareti olumlu bulduklarını belirterek görüşmelerin Meclis zemininde yapılmasını istedi.Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti heyeti, MHP Genel Merkezine geldi. Heyet kapıda karşılandıktan sonra görüşmenin yapıldığı odaya alındı. AK Parti heyetinde, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya bulunuyor. MHP heyetinde de Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Tunca Toskay, Münir Kutluata, Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Sekreter İsmet Büyükataman yer alıyor. Görüşme öncesi basın mensupları görüntü aldı. Daha sonra görüşme basına kapalı olarak devam ediyor. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

AK Parti Genel Başkanı Ömer Çelik, görüşmede çok hoşta vakit geçirdiklerini ve önemli bir konuyu görüştüklerini söyledi. Seçim döneminde bir anayasa yapılmasının temel gündem maddesi olduğunu hatırlatan Çelik, seçim sonrasında da toplumda yeni bir anayasa beklentisinin yüksek olduğunu kaydetti. Vatandaşların yeni anayasa yapılması gerektiği yönündeki iradesinin önemli olduğunu vurgulayan Çelik, bunun yeni anayasaya herkesin sahip çıktığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Toplumun sahip çıkmasının grur verici bir olay olduğunu dile getiren Çelik, Anayasa değişikliği konusunda insiyatifin Meclis Başkanında olduğunu belirtti. Anayasa konusunda mekanizmanın ise Uzlaşma Komisyonunda olacağının altını çizen Çelik, burada siyasi partilerin eşit şekilde temsil edileceğini ifade etti. Uzlaşma Komisyonunda bütün meselelerin sıfırdan ele alınması gerektiğini, herhangi bir ön şartın koşulmaması gerektiğine inandıklarını anlatan Çelik, toplumda çok yüksek bir beklenti olmasının ise pozitif bir iklim sağladığını kaydetti.

"TARTIŞMA VE GERİLİMLER YENİ ANAYASAYI ENGELLEMEMELİ"

Siyasi partilerin esas gündeminin yeni anayasa olduğunu dile getiren Çelik, Meclis açıldığında ilk ve temel gündem maddesinin yeni anayasa olması gerektiğine inandıklarını söyledi. Siyasi partiler arasında çeşitli konularda tartışma ve gerilimler olduğunu ancak yeni anayasa yapımının bunlardan etkilenmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, anayasa konusunda incelemelerin devam ettiğini belirterek özgün yeni milli anayasa yapmak istediklerini ifade etti. Sivil toplum örgütleri başta olmak üzere herkese görüş soracaklarını dile getiren Çelik, meşruiyetin kaynağının millet olduğunu kaydetti. Bütün taleplerin Uzlaşma Komisyonuna iletilmesini istediklerini anlatan Çelik, bütün bu yöntemlere karar vercek olanın da Uzlaşma Komisyonu olduğunu söyledi. Partilerle bir araya gelmenin Uzlaşma Komisyonunun görev alanıyla ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Çelik, içerik tartışmasına girilmediğini, irade beyanında bulunduklarını, temel gündem olmasını istediklerini ve Uzlaşma Komsiyonunun hemen göreve başlamasını istediklerini belirtti.

"TÜM KANALLAR AÇIK OLMALI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise seçim öncesi seçmene anayasa değişikliği konusunda parti olarak taahhütte bulunduklarını söyledi. Ülkenin enerjisinin kaynaklarının anayasa tartışmalarına değil, milletin huzur ve refahına, kalkınmasına yönlendirilmesini istediklerini anlatan Bal, AK Parti'nin bu ziyaretini olumlu olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Anayasa değişikliğiyle ilgili mukayeseli olarak inceleme yaptıklarını dile getiren Bal, anayasa görüşmelerine parti olarak hazır olduklarını vurgulardı. Görüşmelerin Meclis zemininde Meclis Başkanının başkanlığında yapılması gerektiğine inandıklarını ifade eden Bal, Uzlaşma Komisyonunda görüşülmesi gerektiğini belirtti. Bütün kanalların açık olması gerektiğini anlatan Bal, komisyona katılacaklarını ve partinin görüşlerini ifade edecek temsilciler göndereceklerini söyledi. Bal, Meclis Başkanı başkanlığında toplumsal mutabakat sağlanacağını kaydetti.

cihan

Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs