En Sıcak Konular

Arınç: Bunları yapanlar insan olamaz

28 Eylül 2011 11:40 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, il başkanları toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Batman'da hamile bir kadının bölücü teröristlerce öldürülmesiyle ilgili, ''Göz yaşartıcı bir olay. Bunları yapanlar insan olamaz. Mehmet Akif'in tabiriyle sırtlanları bile geçtiler vahşette. Ama sonları umarım ki onların da kötü olacak ve bu yaptıklarından bir şekilde nadim olacaklar'' dedi.

Arınç, il başkanları toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, ''Batman'da hamile kadının bebeği öldü. Kaçırılan öğretmen haberleri geliyor Elazığ ve Diyarbakır'dan. Bu konuda bir değerlendirme alabilir miyiz'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Esasen hamile bir kadının vurulması, çocuğunun vefat etmesi bütün insanların, bütün insanlığın gözünü yaşartacak bir olay. Feci bir olay. Bu konuda söylenecek şey sadece bunu lanetlemektir ve bunu yapanlarla mücadele etmektir. İnanıyorum ki halkımızın bu konudaki tepkisi giderek artacak ve bu hainler bundan sonra emellerine hiçbir şekilde ulaşamayacaklardır.

Göz yaşartıcı bir olay. Bunları yapanlar insan olamaz. Mehmet Akif'in tabiriyle sırtlanları bile geçtiler vahşette. Ama sonları umarım ki onların da kötü olacak ve bu yaptıklarından bir şekilde nadim olacaklar. Üzüntü verici bir olay.''

Bir gazetecinin, ''Terör örgütü ile devlet arasındaki görüşmelerde belli ifadeler yüzünden tıkanma noktasına gelindiği yönünde BDP'nin ve DTK'nın açıklamaları var. AK Parti kanadı bu protokolleri açıklasın deniyor. Bu konuda neler diyeceksiniz'' sorusuna Arınç, ''Eğer kendileri biliyorlarsa onlar açıklasınlar. İddiayı ortaya atanlar onlar. İmralı ile yakınlıkları da malum. Bu konuda bilgileri varsa bunları kamuoyuna açıklasınlar'' yanıtını verdi.

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Batman'da teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 8 aylık hamile Mizgin Doru'dan sezaryenle alınan bebeğin öldüğünün hatırlatılması üzerine ''Allah rahmet eylesin. Bunu yapanlara biz gereken dersi verdik, vereceğiz'' dedi.

aa

Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs