En Sıcak Konular

Helikoptere lazer tutanlar bulundu

28 Eylül 2011 10:31 tsi
Polis helikopterine lazer ışığı tutarak pilotları tehlikeye düşüren şüpheli yakayı ele verdi.

ABD’nin Missouri eyaletinde, yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıktan polis helikopterine lazer ışığı tutarak pilotları tehlikeye düşüren şüpheli, olaydan kısa süre sonra yakayı ele verdi. Yaşananlar, saniye saniye helikopter kamerasına yansıdı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), hava araçlarına lazer tutanların hemen yakalandığını göstermek amacıyla bir video yayınladı. Görüntülerdeki olay, St. Louis kentinde gerçekleşti. 24 yaşındaki Justin Stouder, gece karanlığında, şehrin kenar mahallesindeki bir kuleden helikoptere yeşil lazer ışığı tutmaya başladı. Yaptığının federal bir suç olduğunu bilmeyen şüpheli, pilot ve ekibini tehlikeye attı. Lazer ışınları, pilotların gözlerinin kamaşmasına, geçici ya da kalıcı görme kaybına sebep oluyor.

Helikopterin gece görüş kameraları, kısa bir süre sonra Justin Stouder’ı görüntüledi. Adres tespit edildi ve olay yerine polis ekipleri gönderildi. Polisler, açık alana çıkıp helikopteri taciz etmeyi sürdüren Stouder’ı, elindeki lazer cihazıyla birlikte suçüstü yakaladı. Stouder, gözaltına alındı.

FBI’dan yapılan açıklamada, kokpitin içinin güçlü lazer ışığıyla aydınlanması sebebiyle, o gece helikopterin pilotluğunu yapan polis memuru Doug Reinhoz’un geçici görüş kaybı yaşadığı belirtildi.

Amerikan yasalarına göre, uçak ve helikopter gibi hava araçlarına lazer tutarak uçuşu riske atan kişiler hakkında 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezası verilebiliyor. FBI, lazer vakalarının ABD’de 2004’ten bu yana her yıl artış gösterdiğini bildirdi. 2009’da 1489, 2010’da ise 2 bin 836 olay kayıtlara geçti. Küçük lazer cihazları, 3 buçuk kilometre yüksekliğe kadar etkili olabiliyor.

cihan


Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs