En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'nun güzergâhında savcılık, uçuş yapacak

28 Eylül 2011 09:59 tsi
Eski BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki cihazların sökülmesine ilişkin görüntülerin ortaya çıkması, gözleri diğer soru işaretlerine çevirdi.

Kazaya ilişkin karanlık noktalardan biri de kayıp radar görüntüleri. Genelkurmay Başkanlığı'nın daha önce soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği resmî yazıyla, kaza bölgesine 28,5 kilometre mesafede üç savaş uçağı bulunduğu kesinleşmişti. Askerî radarların ise kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandığı, bölgedeki bütün radarların kısa süreli karardığı için 15.03 ile 15.07 arasında görüntü alamadığı kaydedilmişti.

Partisinin Ankara il başkanlığında Yazıcıoğlu kazasına ilişkin son gelişmeleri değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dönemin TSK yetkililerince "O bölgede radar kaydı yapılamıyor." şeklinde açıklamalar yapıldığını hatırlattı. Radar kaydının ispatı için bölgede uçuş yapılacağını bildirerek, "Helikopter kazasında radar görüntülerinin alınmadığı iddiasına ilişkin olarak savcılıkla birlikte aynı irtifada, aynı hızda ve yönde radar görüntüsü alınıp alınmadığına ilişkin bir deneme uçuşu gerçekleştireceğiz." diye konuştu. Kazaya ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyük çaba sarf ettiğini de belirten BBP lideri, "İnşallah bu bir tertip değildir, bu bir organize iş değildir." ifadesini kullandı. Kayıp elektronik cihazlarıyla ilgili olarak da "Ortada somut şeyler var. Failler de belli." diyen Mustafa Destici, şunları kaydetti: "TSK gözbebeğimiz. Ancak içinde kazayla ilgili tertiplere girmiş kimseler varsa bunları korumamalı ve gereğini yapmalı. Bu iş aydınlatılacak. Bu işte hatası, ihmali, kusuru olanlar mahkeme önüne çıkıp cezalarını alacak. Yok tertipli bir şeyse de bunu işleyenler bu işin karşılığını görecek."

zaman

Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs