En Sıcak Konular

AK Parti'yi harekete geçiren istatistik

28 Eylül 2011 09:06 tsi
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ile 24 milletvekili, boşanmalarla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığına sunulan önergede, aile kurumunun güçlendirilmesi için birçok ailenin dağılması ve çocukların mağdur olmasına neden olan boşanma olaylarının ve sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulması gerektiği belirtildi.

Önergenin gerekçesinde, Türkiye'de artan nüfusa rağmen yeni bir ailenin ilk adımı olan evlilik oranlarında düşüş olduğu belirtilerek, istatistiklere göre 2007 yılında yüzde 9,09 olan evlenme hızının 2009 yılında yüzde 8,21'e, 2010 yılında ise yüzde 7,98'e gerilediği, 2007 yılında 638 bin 311 olan evlenme sayısının 2009 yılında 591 bin 742'ye, 2010 yılında da 582 bin 715'e düştüğü kaydedildi.

Boşanma oranlarında ciddi artış görüldüğü; 2001 yılında 91 bin 994 olan boşanma sayısının 2007 yılında 94 bin 219'a, 2010 yılında ise 118 bin 568'e ulaştığı, 2007 yılında yüzde 1,34 olan boşanma hızının 2010 yılında yüzde 1,62'ye yükseldiği belirtilen gerekçede, şu görüşlere yer verildi:

"Rakamsal değerler, Türk toplumunun ve devletinin temel taşı ve ana birimi olan aile kurumunun sarsıldığını, yara aldığını, tedbir alınmadığı taktirde de geri dönüşü mümkün olmayan noktalara ulaşılacağını göstermektedir. Özellikle boşanma olayları ailenin yıkımına ve on binlerce çocuğun anne-baba sevgisinden mahrum kalmasına, psikolojik tahribatlara neden olmaktadır. Boşanma olaylarında ortaya çıkan aile dramlarının en büyük mağdurları çocuklar olmaktadır.

Boşanma hadiseleri, kişisel ve ailevi problemler olmaktan öte toplumun genelini ilgilendiren sorunlar doğurmakta ve Türk aile yapısını derinden yaralamaktadır. Kurulacak araştırma komisyonunda, Türk aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için, evlilik müessesinin güçlendirilerek, ülkemizde meydana gelen, on binlerce ailenin dağılmasına ve on binlerce çocuğun mağdur olmasına neden olan boşanma olayları ve sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi toplum hayatımıza önemli katkılar sağlayacaktır."

milliyet




Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs