En Sıcak Konular

Teröristler 'polis' sandıkları kimya mühendisini öldürdü

28 Eylül 2011 08:53 tsi
Terör örgütü PKK, son günlerde sivillere yönelik artırdığı saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde teröristler, 'polis' sandıkları kimya mühendisini sokak ortasında öldürdü.

Dün akşam 18.30 sularında yaya olarak eşi Sevcan Yıldırım ve eşinin arkadaşı Hülya Kutlar ile yemekten evine dönen İzmir nüfusuna kayıtlı kimya mühendisi Engin Yıldırım, eski cezaevi kavşağında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Yıldırım ağır yaralanırken olay yerinde bulunan Hülya Kutlar'ın bacağına kurşun isabet etti. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden genç kimya mühendisinin, Yüksekova'ya, bir ay önce öğretmen olarak atanan eşi ile birlikte geldiği, Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu'nda rehber öğretmen olarak görev yaptığı öğrenildi.

ELAZIĞ VE DİYARBAKIR'DA 5 ÖĞRETMEN KAÇIRILDI

Sivillere yönelik saldırılarına devam eden örgüt, dün iki ayrı ilde 5 öğretmeni de kaçırdı. Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek köyünde 17.15 sularında okula gelen 4 terörist, okulda görevli 3'ü kadın, 7 öğretmeni kaçırdı. Daha sonra 3 kadın öğretmeni serbest bırakan teröristler İrfan Sarıkaya, İsmail Yücel, Abdullah Karan ve Gökhan Yıldız isimli öğretmenleri beraberinde götürdü. Olayın duyulmasından sonra bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde bir öğretmeni terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü PKK mensupları 26 Eylül 2011 saat 23.50 sularında Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyü İlköğretim Okulu lojmanında bulunan okul öğretmeni Ahmet Ürün'ü dışarıya çıkarmışlar. Daha sonra köyden uzaklaşmışlar ve söz konusu köy öğretmeninden bir daha haber alınamamıştır." denildi.

Bu arada Tunceli-Pülümür karayolunun 45. kilometresindeki 9'uncu Çığ Tüneli'nde yol kesen bir grup terörist, araçtakilere örgüt propagandası yaptı. Daha sonra durdurdukları araçta bulunan İsmail Gürbüz adlı korucuyu araçtan indiren teröristler, uzun konvoyda bekleyen iki yakıt tankerini tünelin içine çekip araçları burada yaktı. Olayın ardından Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky tipi helikopterler bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekât timi indirerek operasyon başlattı.

cihan



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs