En Sıcak Konular

Erdoğan'ın iyi niyeti belki de son şans

27 Eylül 2011 20:49 tsi
AK Parti'nin eski Kürt milletvekilleri, terörist Murat Karayılan'ın '12 Haziran seçimlerinde Mehmet Mir Dengir Fırat, İhsan Aslan ve Abdurrahman Kurt'un liste dışı bırakılması ve açılım'la ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki iyi niyetini sorunun çözülmesi konusunda belki de son şans olduğunu dile getiren üç Kürt siyasetçi, AK Parti'nin Kürt sorununun çözümüne yönelik başlattığı demokratik açılımın Kürt halkına geri dönüşü olmayan kazanımlar sağladığının altını çizdi.

Üç siyasetçinin imzasıyla yayınlanan açıklamada, AK Parti içinde görev yaptıkları süre zarfında açılım sürecine destek vermek için azami gayret gösterdiklerine işaret edildi. Cumhuriyet tarihinin en önemli sorunu olduğuna inandıkları Kürt sorununu çözme hususunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün engellere ve zorluklara rağmen attığı samimi ve cesur adımlara destek olduklarını söyleyen Fırat, Kurt ve Aslan, "Geriye dönüp baktığımızda önceki hiçbir siyasi ve iktidara teşebbüs etme cesaretinde bulunamadığı devrim niteliğinde icraatların gerçekleştirildiğine inanıyoruz. İnişli çıkışlı doğası gereği olan açılım sürecinde geri dönüşü olmayan ciddi kazanımların sağlandığına ve çoğu gitti azı kaldı diyebileceğimiz bir safhaya ulaştığına inanıyoruz." değerlendirmesi yaptı.

Kürt siyasetinin önde gelen üç isminin açıklamasında, AK Parti'nin birçok partinin çözmemek için ittifak ettiği sorunu çözmek için çalıştığına vurgu yapıldı. Açıklamada, "Tüm halkımızın ortak mutabakat ve desteğinin kaçınılmaz olduğu ve tüm tarafların huzur ve barış içinde yaşamasını temin edecek çözümün kolay olmadığını her vicdan ve izan sahibi kabul etmelidir. Cumhuriyet tarihi boyunca tüm siyasi iktidarların yok saydığı ve halihazırda da parlamento içi ve dışı partilerin ve kurumların çözmemek için ittifak ettikleri bu sorunu çözmek için AK Parti'nin her türlü riski göze alarak attığı önemli adımların inkar edilemeyeceğine inanıyoruz. Bugüne kadar hayata geçirilmiş uygulamalara ilave olarak bir yıl önce başlatılmış müzakere sürecinin başlatılmış olmasını sorunu çözme yolunda atılmış en cesur adım hayırlı bir girişim olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz." denildi.

"ERDOĞAN'IN İYİ NİYETİ BELKİ DE SON ŞANS"

Şiddet ve terörün karşısında olmaya devam edeceklerini açıklamalarında belirten üç önemli siyasetçi şu mesajları verdi: "Gelinen aşamada sorunun terör girişimleri veya askeri operasyonlarla çözülemeyeceğine inanıyoruz. Bütün zorluklara ve kimi olumsuzluklara rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi niyet ve kişiliğinin hala bir şans (belki de son şans) olduğuna inanıyoruz."

"MÜZAKERE SÜRECİ KISA SÜRSÜN"

Türkiye'de kardeşçe yaşamak için iyi niyetli bütün çabalara destek verilmesini isteyen Fırat, Aslan ve Kurt, sorunun çözüm yerinin bu ülke toprakları, bu ülke insanın vicdanı ve aklı olduğunun altını çizdi. Açıklamada "Başkalarının desteğiyle birbirimizin kanını akıtmaktan vazgeçmeliyiz." mesajı veren üç Kürt siyasetçi, "Daha fazla kan akmaması için terörle mücadeleyle birlikte siyasi müzakere sürecinin çok kısa sürmesini diliyoruz." temennisinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,094 µs