iyibilg" /> iyibilg"/>

En Sıcak Konular

İlk vaat: "Başörtüsü sorun olmayacak!"

4 Haziran 2007 22:23 tsi
İlk vaat: DP lideri Ağar konuk olduğu bir televizyon programında iktidar olmaları halinde yapacaklarını anlattı. Bu arada Ağar konuşurken televizyon kanalında ilginç birşey oldu ve o olay iyibilgi'nin merceğinden kaçamadı... iyibilg

DP lideri Mehmet Ağar CNNTurk'te Uğur Dündar'ın konuğu oldu. Dündar'ın sorularını yanıtlayan Ağar iktidara geldiklerinde nasıl bir politika izleyeceklerini anlattı. Türkiye'de eğitim sisteminin sorunlarına değinen DP lideri Ağar iktidara gelmeleri halinde meslek liselerine ağırlık vereceklerini ve üniversite kapısındaki gençlerin sayasını azaltacaklarını belirtti. İktidarı özellikle yoksulluk politikalarında eleştiren Ağar, yoksula yardım etmenin kültürümüz ve dinimizin bir emri olduğunu ancak yardım poşetlerinin üzerine parti amblemi konarak yardıma siyasetin karıştırıldığını belirtti. Salt yardımın yoksullukla mücadelede etkin olmadığını belirten Ağar "o insanlara iş vermelisiniz, gelecek vermelisiniz" dedi.

Uğur Dündar'ın "başörtülü öğrenciler üniversitelerde okuyabilecek mi" sorusunu yanıtlayan Ağar, "bizim atamız Demokrat Parti ezanın asli dilinde okunmasını sağlayan bir düzenleme yaptı ve o dönemde CHP de buna destek verdi. Kimse rejim elden gidiyor demedi. Bizim dönemimizde genç kızlar başörtüsüyle okuyabilecek" dedi. Ağar başörtüsü sorununu bir hak ve özgürlükler meselesi olarak gördüklerini belirtti.

Ancak Ağar konuşurken ilginç bir gelişme yaşandı. Uğur Dündar, Ağar'a başörtüsü sorununu sorduğunda Ağar "hak ve özgürlükler meselesi olarak görüyoruz" demeden ekranın altında Ağar söylemiş gibi "başörtüsünü hak ve özgürlükler meselesi olarak görüyoruz" cümlesi yer aldı. Daha sonra Ağar "başörtüsünü hak ve özgürlükler meselesi olarak görüyoruz" dedi. Kanalın yaptığı bu zamanlama hatası dikkatlerden kaçmadı.

Ağar Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylamasına Anavatan ile birlikte katılmamış, o dönemde "Çankaya'ya türban çıkacak" tartışmaları yapılmıştı.

Öte yandan DP lideri Ağar Anavatan ile birleşememe ile ilgili soruyu da yanıtladı. Ağar şunları söyledi:

Ağar "Bizim baraj kaygımız yok. Biz merkez sağın lider partisiyiz. Anavatan'la bütünleşmek için biz üzerimize düşeni yaptık. Ancak sayın Erkan Mumcu Mesut Yılmaz'la ilgili kaygıları yüzünden bu birleşmeden uzak durdu. Kendisi ile bir kez bu konuda görüştük ve Mesut Yılmaz'ın kuracağımız birlik çatısı altında aday olmasına karşı çıktı. Kongre zamanı da biz yine çağrımızı yaptık ve bekledik. Çok iyi niyetli bir yolculuğa çıkmıştık ama olmadı" dedi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,649 µs