En Sıcak Konular

Yalçın Küçük'ü ele veren belge

27 Eylül 2011 13:04 tsi
Yalçın Küçük'ü ele veren belge
Ergenekon sanığı Yalçın Küçük'ün yürüttüğü projeyi deşifre eden belge ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’na söylüyorum o da süslüyor

Oda TV iddianamesinin ek klasörlerinde çıkan bilgi ve belgeler, Ergenekon davasından yargılanan isimlerin 12 Haziran genel seçimleri öncesi CHP’yi nasıl kıskaca aldıklarını ortaya koyuyor. Silivri’de tutuklu bulunan Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek’i milletvekili yapma projesinin, Oda TV iddianamesinin bir numaralı sanığı Yalçın Küçük tarafından CHP’ye sunulduğu belgelendi. Yalçın Küçük’ün dinlemeye alınan telefon konuşmalarının yer aldığı 20 numaralı klasörde, bu görüşmelerin ayrıntıları genişçe yer alıyor. Buna göre Yalçın Küçük; Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek gibi isimlerin CHP’den milletvekili adayı gösterilmesi için aylar önce Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde baskı kuruyor. Küçük, “Nerede bu Ergenekon örgütü, gidip üye olacağım” diyen Kılıçdaroğlu’na kendisinin akıl verdiğini itiraf ediyor.

Levent Evran ile yaptığı görüşmede “Ben Kemal Bey’e akıl veriyorum, o güzelleme yapıyor” diyen Yalçın Küçük; X bir şahısla yaptığı telefon görüşmesinde de; “Cumhuriyet’te İzmir İl Örgütü Balbay’ı istiyor diye bir haber varmış. İyi iyi, gayet iyi. Ondan sonra bütün mesele Doğu ile Tuncay’ı da... Bakacağız zaten Kemal Bey’e de bu gelmiş görünüyor, çok iyi yüklenirsek beceririz” ifadelerini kullanıyor.

Yalçın Küçük, Sait Çakır ile yaptığı telefon görüşmesinde ise tutuklu sanıkları milletvekilliğine aday yapmakla Ergenekon davasını anlamsızlaştırmak istediğini anlatıyor. O görüşme de şu şekilde: “Yani biz sadece bu meseleyi asla Tuncay Özkan ve Balbay meselesi olarak ortaya koymadık. Biz bunu, Ergenekon’u ortadan kaldırmak için istedik. Bu olursa Ergenekon davası biter...”

ENGİN ALAN İÇİN TEŞEKKÜR

Yalçın Küçük, 22 Şubat tarihinde Halil İbrahim Nebiler ile yaptığı görüşmede, Engin Alan’ı milletvekilliğine aday gösterdiği için “Birazdan Devlet Bahçeli’yi arayacağım, teşekkür edeceğim” diyor.


Türkiye Gazetesi
 

Bu haber 1,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs