En Sıcak Konular

Arınç: Rütbeli rütbesiz aletleri sökenler ortaya çıkarılmalı

26 Eylül 2011 20:42 tsi
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına ilişkin yeni görüntüleri izleyip izlemediği soruldu.

Görüntüleri izlemediğini söyleyen Arınç, "Ama alemde hiçbir hakikat gizli kalmamalıdır. Bu olay, sonuna kadar incelenmeli ve gerçekten, rütbeli rütbesiz, bu aletleri söken veya bir takım şeyleri yok etmeye çalışan bir gayret söz konusu ve bu yargı kararıyla tespit edilirse bundan ayrıca seviniriz, çünkü gerçek ortaya çıkmış olur" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin görüntüleri izlediniz mi? Suikast iddiaları var. O görüntüleri izledikten sonra ne düşündünüz?'' sorusuna görüntüleri izlemediğini, televizyon ekranlarına aksettiği kadarıyla izlediğini söyledi. Bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu ve Devlet Denetleme Kurulu'nun da çalıştığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu konudaki düşüncelerini, bilgilerini ifade ettiğini belirten Arınç, şöyle konuştu: "Bunların gereği mutlaka yapılacaktır. Ama bunu, şimdiden bir şekilde bir suikast veya kasıtlı bir hareket olarak da sınıflandırmamak gerekir. Üzerinde çalışılması, derinlemesine incelenmesi ve eğer gerçekten sorumlular varsa bu sorumluların tespit edilip, yargı önüne çıkarılması gerekir. Muhsin Bey, Muhsin Başkan, hepimizin çok sevdiği, çok saygı duyduğu bir siyasetçiydi."

Yazıcıoğlu'na karşı yapılanın ister bir kaza olsun, isterse herkesi derinden yaralayacak bir suikast olarak tecelli etsin, Yazıcıoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü taşıdıklarını aktaran Arınç, "Ama alemde hiçbir hakikat gizli kalmamalıdır. Bu olay, sonuna kadar incelenmeli ve gerçekten, rütbeli rütbesiz, bu aletleri söken veya bir takım şeyleri yok etmeye çalışan bir gayret söz konusu ve bu yargı kararıyla tespit edilirse, bundan ayrıca seviniriz çünkü, gerçek ortaya çıkmış olur.'' değerlendirmesini yaptı.

(CİHAN)

Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,952 µs