En Sıcak Konular

Suriye'de önemli gelişme...

26 Eylül 2011 16:25 tsi
Ülkede gerilim tırmanırken kan akmaya da devam ediyor...

Suriye'nin Lübnan sınırı yakınındaki Kuseyr kasabasının dışında silahlı kişilerin kurduğu pusuda 6 asker öldürüldü.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Suriyeli yetkili, dün düzenlenen saldırıda 14 askerin de kaçırıldığını belirtti.

Kuseyr, Suriye'de rejim karşıtı gösterilerin başladığı mart ayından bu yana yoğun şiddete sahne olan Humus vilayetinin sınırları içinde bulunuyor.

ESAD'A SERT ELEŞTİRİ

İran Doktorlar Birliği, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kendi halkının meşru ve medeni talepleri karşısındaki tutumunu eleştirdi.

Şark gazetesinde yer alan habere göre, eski cumhurbaşkanı adaylarından Mustafa Muin ve eski sağlık bakanlarından İyreç Fazıl'ın da aralarında bulunduğu 200'den fazla doktor, Esad'a, Suriye halkının meşru ve haklı taleplerine verdiği cevabı eleştiren bir mektup gönderdi.

Esad'ın da bir doktor olduğu hatırlatılan mektupta, Suriye'de yaşananların, 'Hipokrat Yemini' eden bir kimsenin emriyle olmasından duyulan üzüntü dile getirildi.

AKTİVİSTLER: "SON 24 SAATTE 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Yönetim karşıtı gösterilerin devam ettiği Suriye'de güvenlik güçlerinin operasyonlarında son bir gün içinde 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriyeli aktivistlerin uluslararası haber kanallarına verdiği bilgiye göre, güvenlik güçlerinin Hama, Humus ve Lazkiye kentlerinde son 24 saatte düzenlemiş olduğu operasyonlarda 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, üç kişinin güvenlik güçlerince tutuklandığı ifade edildi.

SURİYE'NİN RESMİ SİTELERİNE SİBER SALDIRI

Bilgisayar korsanları grubu Anonymous, Suriye'deki bazı kentlerin resmi siteleriyle bazı hükümet dairelerinin internet sitelerine saldırı düzenledi.

El Cezire'nin haberine göre Anonymous'ın Suriye'deki kolu, Humus, Halep, Laskiye, Şam, Tartus, Deyr Ezzur ve Palmira kentlerinin resmi sitelerini "hack"leyerek, kentlerin ana sayfalarını, hükümetin operasyonlarında öldürülenlerle ilgili bilgilerin yer aldığı interaktif Suriye haritalarıyla değiştirdi.

Haritada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı gösterilerin başladığı mart ayından bu yana güvenlik güçlerince öldürülenlerin isimleri, yaşları ve ölüm tarihleri yer alıyor.

Siber korsanların Ulaştırma Bakanlığıyla tarihi eser ve müzeler kurumunun resmi sitelerine de saldırdığı kaydedildi.

Bu arada aktivistler, hükümet güçlerinin Humus vilayetinde operasyonlarının dün de devam ettiğini bildirdi. Aktivistler, kente çok sayıda asker konuşlandırıldığını söyledi. Güvenlik güçlerinin ayrıca başkent Şam'ın Duma mahallesinde de yerleştiği belirtildi.

Dera vilayetinin Dael şehrinde ise dün 10 öğrencinin güvenlik güçlerince tutuklandığı kaydedildi.

SURİYE TANKLARI EL RASTAN KASABASINI VURDU: 3 YARALI

Suriye tanklarının bu gece, ordudan kaçanları ortaya çıkarmak için stratejik bir karayolu üzerinde bulunan El Rastan kasabasını vurduğu ve saldırıda 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kuzeydeki Humus kentinin 20 kilometre kuzeyinde bulunan kasabadakiler, Devlet Başkanı Beşşar Esad güçlerinin ağır silahlarla kasabayı hedef alması sonucu El Rastanlı üç kişinin yaralandığını söyledi.

Türkiye'ye giden ana karayolu üzerinde bulunan Humus kentine çok yakın olan El Rastan'da ordudan kaçan askerlerin demokrasi yanlısı protestolara destek verdiği bildiriliyor.

20 milyon kişinin yaşadığı Suriye'de 41 yıldır süren Esad ailesi iktidarının sona ermesini isteyen Suriyeliler, aylardır sokakları doldurarak Devlet Başkanı Esad ve rejimin gitmesini talep ediyor. Şam yönetimi ise halkın taleplerin şiddetle karşılık veriyor.

BM rakamlarına göre Suriye'deki askeri operasyonlarda şimdiye kadar 100'ü çocuk olmak üzere en az 2 bin 700 kişi hayatını kaybetti. Şam yönetimi ise ''teröristler ve isyancıların'' 700 polis ve askeri öldürdüğünü ileri sürüyor.

AA 

Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs