En Sıcak Konular

Karayılan'dan BDP'ye Meclis tavsiyesi

26 Eylül 2011 14:17 tsi
Karayılan'dan BDP'ye Meclis tavsiyesi PKK terör örgütü elebaşı Murat Karayılan: BDP'nin Meclis'e gitmesine negatif yaklaşmıyoruz.Karar kendilerinindir.

Terör örgütüne yakın bir haber ajansının internet sitesine açıklama yapan Karayılan şöyle konuştu: “Öncelikle bu konuda karar verecek olan Blok vekilleri grubudur. Biz vekillerin meclise gitmesine negatif yaklaşmıyoruz. Haksız bir egemenlikçi anlayışa ve siyasete karşı gerekli tutum ve tavrı almışlardır. Dolayısıyla bundan sonra farklı tutum pekala olabilir."

'ÇÖZÜM NEW YORK’TA DEĞİL ANKARA VE DİYARBAKIR'DA'

Karayılan terör örgütüne yakın bir internet sitesine yaptığı açıklamalarda, “Dağlarda kıt kanaat yaşıyoruz. Halbuki siz daha önce her türlü ittifakı gerçekleştirerek, onlarca kez yapmış olduğunuz sınır ötesi harekatlarda sonuç aldınız mı ki şimdi de alacaksınız? Daha fazla öldürme tekniği sizi hiçbir yere götüremez. Sorunun çözümü New York’ta değil, Ankara ve Diyarbakır'dadır” dedi.

MİT-PKK görüşme kasedini kendilerinin sızdırmadığını iddia eden Karayılan, kaset olayıyla ortaya çıkan görüşmelerin neden sonuçsuz kaldığına ilişkin “Bir ekip görüşmeye geliyor ama öbür taraftan polis tutuklamaya, asker de öldürmeye geliyor. İşte sonuçsuz kalmasının nedeni budur” dedi.

Karayılan’ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

“Güney Afrika’da da öyle olmadı mı? Mandela ilk önce özgür koşullara kavuşturuldu, dışarıyla ilişki imkânları yaratıldı, daha sonra görüşmeler başladı. Bizimki öyle değil, zaten görüşmeler İmralı’da başladı ama koşulların iyileşmesi lazımdır.

TRT 6 SEÇİM İÇİN KURULDU

‘AKP hükümeti bazı iyileştirici adımlar attı, Kürtçe üzerindeki yasaklar kalktı, TRT-6 kuruldu, vb.’ deniliyor. Ancak bu, pek de öyle değildir. Kürtçe üzerindeki yasaklar daha 2002 yılında kaldırıldı. TRT-6 kanalı ise seçim hesabıyla açılan bir kanaldır. Gelişmeler gösterdi ki, hükümet tarafından hiçbir pratik adımın atılmamasının asıl nedeni, hükümetin şiddet yöntemiyle sorunu çözme eğiliminden vazgeçmemesidir.

SRİ LANKA HAZIRLIĞI VAR

Bu konuda şiddetten tümüyle vazgeçme karar ve iradesi oluşmamıştır. Bir taraftan bizimle görüşmeler sürdürülürken, öbür taraftan da İran, Irak ve yine daha değişik bölgesel ve uluslararası güçlerle de görüşmeler yapılarak Sri Lanka benzeri bir katliam için kapsamlı bir konsept hazırlığı yürütmüşlerdir... Örneğin; 'AKP çözecekti' diyeceklere soruyorum: AKP’nin çözüm projesi nedir, nerededir ve kim biliyor? Bu projenin içeriği nedir, bilen var mıdır? Hayır. Neden? Çünkü böyle bir proje yoktur. Çünkü bizi güçsüzleştirerek geri adım attırma ve zoraki bir biçimde kendi çözümüne razı etme hedefi vardır. Kendi çözümü de çözüm değil, Osmanlı dönemindeki gibi tebaası haline getirme çözümüdür.

Öcalan, ‘kimse beni taşeron olarak kullanamaz, ben bu oyuna gelmem, aradan çekiliyorum’ dedi. Neden? Çünkü hükümet barışçıl çalışma yürütmenin koşullarını ortadan kaldırdı.

KASET HAKKINDA YORUMLAR

“Erdoğan’ın görüşmeleri halen inkâr etmesi, ‘biz görüşmedik, devlet görüştü’ demesi pek anlamlı değildir. Aslında mademki basına sızdırıldı ve toplumda da herhangi bir tepki görmedi, görüşmeyi Devlet mi yaptı, hükümet mi yaptı tartışması yerine gerçekleri halka anlatmak daha doğru olurdu. Biz bu görüşme süreciyle ilgili daha fazla bir şey anlatmayacağız. Konuya ciddi ve ilkeli yaklaşıyoruz. Bizim açıklamamız bu çerçeveyle sınırlı olacaktır. Bu görüşme sürecinin detaylarını daha fazla açıklamayacağız. Ama Türk devlet tarafının daha fazla açıklama yapması gerekirdi. Bunu yapıp yapmamaları kendilerinin sorunudur ama kaçak savaşmanın bir anlamı yoktur. Bu konuyla ilgili, PKK olarak şimdilik bu belirttiğimiz çerçeveyle sınırlı kalacağız.

ERGENEKON YILLARCA BİZİMLE SAVAŞTI

“Erdoğan’ın ‘PKK silah bırakana kadar operasyonlar devam eder’ sözü, AKP hükümeti iktidarda olduğu sürece bu savaş devam edecektir anlamına gelmektedir. Daha önce de birçok başbakan buna benzer konuşmalar yapmışlardı. Onlar hepsi gittiler ama biz buradayız. Ergenekon denilen yapı bu iddiayla yıllarca bizimle savaştı. Hepsinin temel şiarı ‘PKK teslim olup silah bırakana kadar devam edeceğiz’ biçimindeydi. Şimdi bu sözü tekrar etmek geçmişten hiç ders almamak anlamına gelmektedir.

SALDIRIYI ERDAL KENDİNİ İMHA MI ETTİ?

Siirt’te dört kadının öldürüldüğü olayda saldırıyı yapanlardan Erdal'ın da öldüğü bilgisi var. Hatta kendini imha etmiş olma ihtimali vardır.

SALDIRIDA TİTİZLİK GÖSTERİLMEMİŞ

Siirt'teki yanlış neden yapılmıştır? Farklı bir şey hedeflenmiş deniliyor ama burada dikkat, titizlik ve hassasiyet olması gerekiyordu.''

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs