En Sıcak Konular

Tayland ve Kamboçya sele teslim: 219 ölü

26 Eylül 2011 12:09 tsi
Güneydoğu Asya ülkelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, Tayland ve Kamboçya'da sel felaketine sebep oldu.

Temmuz ayı ortasından itibaren etkili olan yağışların Tayland'da 158, Kamboçya'da 61 kişinin ölmesine, yaklaşık 1 milyon hektarlık alanın da sular altında kalmasına yol açtı.

Güneydoğu Asyada etkisini gösteren muson yağmurlarının sebep olduğu sel felaketi Tayland ve Kamboçya'ya büyük zarar verdi. Yetkililer, oluşan sellerde Tayland'da 158 ve Kamboçya'da ise 61 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Tayland Felaket Önleme ve Azaltma Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde ve merkezindeki 23 eyaletin sular altında kaldığını ve yaklaşık 2 milyon kişinin sel felaketi ve yağışlardan zarar gördüğünü duyuruldu.

Tayland Meteoroloji yetkilileri, ülkenin merkezi ve kuzeyindeki 39 eyaletin hala risk altında olduğunu kaydederken, gelecek hafta şiddetli yağışların tekrar etkili olacağını belirtti.

Tayland basınına göre, normalde ekilen pirinçlerin Ekim ayında hasat edilmesi gerekirken, bazı çiftçilerin, selden zarar görmemek için erkenden hasada başladığı ifade edildi. Tayland 24 milyon ton ile dünyaya en çok pirinç ihracatı yapan ülke durumunda.

Felaketler hakkında bilgi veren Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, "Tayland'da yaşanan sel felaketlerinin önüne geçebilmek için uzun süreli projelere başlanacak. Bu projelere 1,2 milyon dolar harcamayı düşünüyoruz." dedi.

KAMBOÇYA'DA GIDA VE SAĞLIK SORUNLARI

Bu arada sel felaketi sonucu Kamboçya'da 61 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kamboçya Ulusal Afet Yönetim Komitesi (NDMC) Başkan Yardımcısı Bilgi Müdürü Keo Vy, "Şu anki korkumuz, hayvanların ve insanların gıdasızlık ve sağlık sorunları yaşamasıdır. 163 hektarlık pirinç tarlası ve 63 bin ev sellerden büyük zarar gördü." açıklamalarında bulundu.

NDMC Başkanı Nhim Vanda, Ağustos'ta başlayan yağmurların, ülkedeki pirinç alanlarına zarar verdiğini söylerken, "Şu anki zararımız büyük. Oluşan su birikintilerinin, pirinç ekili tarlalara girmesinden korkuyoruz" dedi.

Kamboçya dünyaya her yıl yaklaşık 7 milyon ton pirinç ihracatı yapıyor.

cihan

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs