En Sıcak Konular

'Blair'in İsrail'de sevgilisi var'

26 Eylül 2011 09:35 tsi
'Blair'in İsrail'de sevgilisi var' İngiltere eski başbakanı Tony Blair’in, “Ortadoğu barışını” bahane edip sık sık gittiği İsrail’de, yaptığı zamlarla bu ülkede sosyal patlamayı ateşleyen gıda tekelinin sahibesi Ofra Strauss ile aşk yaşadığı iddia ediliyor. İsrail b

İsrail bomba gibi bir aşk dedikodusuyla sarsılıyor. Başbakanlıktan ayrıldığı 2007 yılından sonra yürüttüğü kârlı danışmanlık işlerinin yanında Ortadoğu’da “barış misyonu” üstlenen Blair’in, bölgeye yaptığı sık ziyaretlerin nedeninin 51 yaşındaki İsrailli iş kadını Ofra Strauss olduğu iddia ediliyor. İkinci kocasından geçen yıl boşanan 51 yaşındaki Ofra Strauss, yaklaşık 3.7 milyar liralık bir gıda şirketinin sahibi. ‘Strauss Grubu’nu babası Michael’den devralan Ofra Strauss, İsrail’in en zengin ve en tartışılan isimlerinden. Çünkü şirketin ürettiği ve İsrail halkının çok sevdiği süzme peynire ve yoğurda yaptığı zam, İsrail’de tarihin en büyük sosyal patlamasını yaratmıştı.

Arabası kapısında
Blair; BM, ABD, AB ve Rusya’da oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nü temsilen Uluslararası Ortadoğu Barış Elçisi sıfatıyla İsrail’i sık sık ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerinde ise Ofra Strauss’la o kadar çok görüldü ki dedikodu kazanı kaynadı. Hatta İsrail’in saygın gazetelerinden Maariv, Blair’in eşi Cherie’ye açık mektup yazarak “Kocanıza tahsis edilmiş resmi araç Strauss’un sıkıca korunan evinin önünde bekliyor. Her tür kötü insan bizi arayıp seksi bir komplodan bahsediyor. Artık bu ilişkinin mahiyetini açıklığa kavuştursanız. Bizden söylemesi” ifadelerini kullandı.

Blair’in arabasının görüldüğü evin bahçesine izinsiz yapılan açık hava jakuzisi yüzünden Strauss ile şehir meclisi arasında tartışma çıkmıştı. Bir başka İsrail gazetesi de komşularına dayanarak Ofra Strauss’un Blair’in katıldığı bütün davetleri bilmek istediğini yazdı.

Restoranda ‘loş’ yemek

İsrail’de bir internet sitesi de “İngiltere Başbakanı David Cameron ağustosta Londra’yı yağmacılardan temizlemeye çalışırken, Blair İsrail’de gizli arzularını uyandırıyordu” ifadesini kullandı.
Daily Mail Gazetesi de Blair’in o günlerde Strauss’un kardeşlerine ait Tel Aviv’deki Montefiore Yavne adlı restoranda iş kadınıyla iki saat geçirdiğini, ikilinin bir ara “loş aydınlatmalı balkona” geçtiğini yazdı. Blair’in sözcüsü ise çiftin, arkadaşlarıyla olduğunu belirtti ve iddiayı yalanladı.

Orta sınıfı kızdıran kadın

İsrail’de dört aydır süren hayat pahalılığını protesto gösterileri 63 yıllık ülke tarihinin en büyük halk isyanı. İsyanı başlatan ise “süzme peynir”. Bu peynir İsraillilerce o kadar seviliyor ki ona yapılan zam halkın canına tak ettirdi. Peyniri üreten Ofra Strauss’un sahip olduğu grup, İsrail’de “süt ürünleri, hafif yemek ve şekerleme” alanlarında neredeyse rakipsiz ve bir tekel konumunda. Bu nedenle fiyatlarının hükümet tarafından denetlenmesi gerekiyor. Ancak temmuzda Strauss Grup’un yoğurt ve süzme peynire yaptığı zam sonrası başlayan boykot isyanın da fitilini yaktı. Olaylar öyle bir hale geldi ki onbinlerce protestocu Tel Aviv’de kurulan çadır kentlerde yaşamaya başladı. Küçük ülkede halen süren gösterilerde katılımın neredeyse yarım milyona yükseldiği günler oldu. İsyanın liderlerinden İshak Elrov, ”Strauss gibi kodamanlar yüzünden buradayız. Sıradan insanların ezilmesi pahasına büyük karlar elde ediyorlar” demişti.

Bir milyarder sevgili daha mı

TONY Blair’in İsrail ile ilgili çapkınlık dosyası sadece Ofra Strauss ile bitmiyor. Yine İsrail gazetelerine göre Blair, İsrail’in en zengin kadınlarından bir diğeri olan Şari Arison ile de ilişki yaşadı. Arison, Filistin topraklarına yatırım yapan Hap-oalim bankasının milyarder sahibesi. Ayrıca “Yeni Çağ” adlı felsefi bir kitabın yazarı. Kitapta “parasının güvende olup olmadığını” sorguluyor. Sözcüsü ise Arison’un Blair’le ilişkisi olup olmadığı konusunda açıklama yapmayı reddetti.
Blair başbakanlıktan ayrıldıktan sonra “Tony Blair Associates” adlı özel danışmanlık firmasıyla Kuveyt ve Abu Dabi yönetecileri de dahil müşterilerinden 60 milyon sterlin (170 milyon lira) kazandı. JP Morgan’dan da yılda 2 milyon sterlin (5.6 milyon lira) alan Blair “birebir danışmanlık” için daha da yüksek ücretler istiyor.

Hürriyet



Bu haber 1,443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs