En Sıcak Konular

Libya'da saldırı hazırlığı

26 Eylül 2011 09:06 tsi
Libya'da muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ne (UGK) bağlı güçlerin ülkenin firari lideri Muammer Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'ye bugün yeni bir saldırıya hazırlandığı bildiriliyor.

UGK kaynakları, NATO uçaklarının Akdeniz kıyısındaki kentte bulunan Kaddafi askerlerinin direnişini kırmak için bombardıman düzenlemesinin ardından muhalif güçlerin kentte ilerleyişini sürdürmek için yeni bir operasyona hazırlandığını belirtti.

Kaddafi karşıtı güçlerin Sirte'nin merkezine birkaç yüz metre yaklaştıkları, ancak NATO savaş uçaklarının saldırıları sırasında geri çekildikleri kaydediliyor. Sirte'nin batısında dün çok az çatışma olduğu ve UGK güçlerinin kent merkezine doğru ilerleme kaydettikleri, doğu kıyısında ise muhalif güçlerin kent merkezine doğru 15 kilometre yaklaştıkları ifade ediliyor.

Öte yandan Sirte'nin doğusundaki hastanede çalışan bir doktor, çatışmalarda bir muhalifin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını söyledi.

Sirte, batıda muhaliflerin elindeki başkent Trablus ile doğuda yine muhaliflerin kontrolündeki Bingazi kentleri arasında yer alıyor. Kentin ele geçirilmesinin, Libya'da aşiretler ve bölgelerle güvenilir birlik hükümeti kurmaya çalışan UGK için büyük bir başarı olacağı belirtiliyor.

Bu arada bir UGK yetkilisi, Libya'nın Cezayir sınırındaki çöl kasabası Gadames'de Kaddafi yanlılarının dün düzenlediği saldırının, Kaddafi güçlerinin hala bir tehdit olduğunu gösterdiği ifade etti.



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,487 µs