En Sıcak Konular

Cihaner'e, 'Bebeklerimi düşürdün' davası

26 Eylül 2011 08:56 tsi
Cihaner'e, 'Bebeklerimi düşürdün' davası Darbe Andıcı'nı Erzincan'da uygulamak iddiasıyla yargılanan Ergenekon sanığı eski Başsavcı İlhan Cihaner'in, kamuoyuna 'bebek düşüren soruşturma' olarak yansıyan operasyonu ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

CHP milletvekili ve Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in, kamuoyuna 'bebek düşüren soruşturma' olarak yansıyan Erzincan'daki operasyonu sırasında 5 aylık hamile olduğu ikizlerini kaybeden anne, dönemin yetkili ve görevlilerinden şikâyetçi oldu. Sorumluların bulunmasını isteyen Sünbül Gündoğdu, "Hamile olduğumu söyledim, karnımı aradılar" dedi.

'Darbe Andıcı'nı Erzincan'da uygulamaktan yargılanan Ergenekon sanığı eski Başsavcı İlhan Cihaner'in, kamuoyuna 'bebek düşüren soruşturma' olarak yansıyan operasyonu sırasında 5 aylık hamile olduğu ikizlerini kaybeden anne, dönemin yetkililerinden şikâyetçi oldu. Jandarma ekiplerinin yetkisi dışında Erzincan ve ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında gözaltına alınan ve gördüğü kötü muamele nedeniyle bebeklerini kaybettiğini belirten Sünbül Gündoğdu, Cihaner'in 'yetkisiz-hukuksuz' tartışmalarına konu olan operasyonuyla ilgili ilginç detaylar içeren şikayet dilekçesini Erzincan Adliyesi'ne verdi.

HUKUKSUZLUK TUTANAKTA

Ergenekon sanığı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili İlhan Cihaner, Erzincan'daki görevi sırasında İsmailağa cemaatine yönelik soruşturma başlattı. 'Darbe Andıcı'ndaki hedeflerin gerçekleştirilmesi için yapıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, 23 Şubat 2009 tarihinde yetkisi dışında olmasına rağmen Erzincan ve ilçelerinde 17 vakıf, dernek ve işyerine baskın yaparak 26 kişiyi gözaltına aldı. Refahiye'de gerçekleştirilen operasyon sırasında 5 aylık hamile Sünbül Gündoğdu da gözaltına alındı. Gündoğdu, operasyon ve gözaltı süresinde yaşadıklarını şikâyet ifadesinde anlattı.

HAMİLE OLMASINA RAĞMEN...

Erzincan Adliyesi'ne verdiği 25.08.2011 tarihli ifadesinde operasyon günü hamileliği nedeniyle devlet hastanesinde muayene olmak üzere Erzincan'da bulunduklarını anlatan Sünbül Gündoğdu, jandarmadan gelen telefon üzerine muayene olmadan ikamet ettikleri Refahiye'ye döndüklerini belirtti. Gündoğdu, evin kapısındaki zorlama izlerini görünce jandarmanın kendilerini beklemeden içeri girmeye çalıştığını anladıklarını aktardı. Gündoğdu, evinin arandığı esnada yaşadıklarını şöyle anlattı: "Arama esnasında benim üst aramamı yapmak istediler. Hamile olduğumu söyledim. O da sözlerime aldırmadan bu aramayı yapmak zorunda olduğunu, hatta karnımı da arayacağını söyledi. Dediği şekilde de bu aramayı yaptı."

GÖZALTINDA YEMEK YOK

Gündoğdu, kendilerine herhangi bir arama kararı göstermeyen görevlilerin abdest alırken ve namaz kılarken kendisini gözlem altında tuttuğunu kaydetti. Evde yapılan aramaların yaklaşık iki saat kadar sürdüğünü belirten Gündoğdu, saat 13.00 sıralarında Refahiye Devlet Hastanesi'nde ayaküstü muayene edildiklerini ancak hamileliği ile alakalı bir işlemin yapılmadığını anlattı. Hastaneden ayrıldıktan sonra Refahiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüklerini ifade eden Gündoğdu, hamile bir kadının rahat edemeyeceği bir odada bekletildiğini aktardı. Buradan saat 15.00 sıralarında Erzincan'a gitmek üzere ayrıldıklarını dile getiren Gündoğdu, "Bizi il jandarma komutanlığına getirdiler. Yolda çantamda çubuk kraker ile açlığımı bastırmaya çalıştım. Hem hamileydim hem de sabahtan beri bir şey yememiştim" dedi. Gündoğdu, ifade işlemlerinin bitişinden sonra saat 22.30 sıralarında serbest bırakıldığını söyledi.

ETKİSİNDEN KURTULAMADIM

Serbest bırakıldıktan bir gün sonra babasıyla birlikte kontrol için hastaneye gittiğini ifade eden Gündoğdu, ifadesine şöyle şöyle devam etti: "Kontrolden sonra doktor riskin devam ettiğini, iyi beslenmem ve stresten uzak durmam gerektiğini söyledi. Ama hem benim hem de eşimin yaşadıkları beni olumsuz etkilemişti. Her ne kadar doktorum stresten uzak durmamı söylese de yaşadıklarımızın psikolojik etkisinden kurtaramıyordum."

EŞİME SÖYLEYEMEDİM


Operasyon sürecinden olumsuz etkilediğini vurgulayan Gündoğdu, arama yapılan evine bir dönem gidemediğini anlattı. Bir süre Erzincan'da bulunan ailesinin yanında kaldığını söyleyen Gündoğdu, ikiz bebeklerini kaybettiği günleri şöyle anlattı: "Bir-iki gün rahatsızlığım artınca 17 Nisan 2009 günü doktorumun muayenehanesine gittim. Buradaki kontrolden sonra doktorum bebeklerin ölmüş olduğunu söyledi ve hastaneye yatırdılar beni. Doktor, eşime haber vermemi söylese de onu üzmemek için yaklaşık iki hafta sonraki görüş gününde kendisine düşük olayını söyledim."

ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRDÜLER


Düşükten sonra hastanede üç gün yattığını söyleyen Gündoğdu, şunları kaydetti: "Bu düşüğün strese bağlı ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabileceğini söylediler. İkiz çocuklarımın düşme nedeninin eşimin ve benim bu süreçte yaşadığımız sıkıntı ve stres olduğunu düşünüyorum. Bunlara neden olan sorumluların bulunmasını istiyorum. Bebeklerimin düşmesine neden olanlardan davacı ve şikayetçiyim."

Gizli sorgu odası

Albay Dursun Çiçek imzalı yönelik 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da uygulamaya sokmaktan hakkında dava açılan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gizli sorgu odaları günyüzüne çıkmıştı. Cihaner'in cemaatlere yönelik soruşturmada gözaltına aldırdığı şüphelileri bu odalarda sorguladığı öğrenildi. Akşam ve HaberTürk gazetelerinin Erzincan Temsilcisi Kemal Özdemir'in 'Ergenekon Fay Hattında Erzincan' adlı kitabı, gözaltı işleminden cezaevi sürecine kadar Ergenekon sanığı Cihaner'le ilgili skandal detayları gözler önüne serdi. Cihaner'in, yürüttüğü soruşturmalarla ilgili lojmanının bodrum katında sakladığı 4500 belgelik gizli arşivi, 16 Şubat 2010 tarihli operasyonda ortaya çıkmıştı. Gazeteci Özdemir'in kitabı, Cihaner'in lojmanındaki bodrum kadar dikkat çeken başka bir gizli odasını gündeme getirdi. Bu gizli oda, kitapta şu ifadelerle tanıtıldı: "Adliye binasının 5. katındaki makam odasının çaprazında yapılan arşiv, teşhis ve sorgu odası!"

yenişafak

Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs