En Sıcak Konular

Neden ve nasıl 6 şehit verdik?

26 Eylül 2011 08:24 tsi
Neden ve nasıl 6 şehit verdik? Siirt Pervari'de 6 askerin şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Karakola saldıran PKK'lıların ilköğretim okulu ve lojmanları siper alması nedeniyle asker ağır silah kullanamadı...

Siirt Pervari'de önceki akşam 6 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor. Alınan bilgilere göre teröristler karakolun 100 metre uzağında bulunan ve 500 öğrencinin eğitim gördüğü Belenoluk İlköğretim Okulu'nu mevzi olarak kullandı. Okulun hemen yanında 18 öğretmenin aileleriyle birlikte kaldığı lojmanı da kendilerine siper yaptılar. Çatışma sırasında banyo ve tuvaletlere saklanan öğretmenler, 12 saat boyunca ölümle hayat arasında kaldı. Yaşadıklarını Zaman'a anlatan öğretmenler, çatışmada askerlerin kendilerini düşünerek ağır silah kullanmadığına ve rastgele ateş etmediğine dikkat çekti.

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisi şehit oldu, 10 asker de yaralandı. Akşam saatlerinde Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı'na saldırı düzenleyen terör örgütü PKK'nın hain saldırısının detayları sabah ortaya çıktı. Teröristlerin karakolun 100 metre uzağında bulunan ve 560 öğrencinin eğitim gördüğü Belenoluk İlköğretim Okulu'nu mevzi olarak kullandığı ortaya çıktı. Okulun hemen yanında bulunan öğretmen lojmanlarını da siper olarak kullanan teröristler, iki kez saldırı düzenledi. Burada kalan öğretmenler, saldırıdan sonra sabaha kadar ölümle kalım arasında gidip geldi. Yaşadıkları korku dolu anları anlatan öğretmenler, "12 saat boyunca banyo ve tuvaletlerde sesimizi çıkarmadan oturduk. Teröristler binamızı çevrelemişti. Çocuklarımız ağlıyor, ölüm korkusuyla ağızlarını elimizle kapatıyorduk." şeklinde, yaşadıkları dehşeti anlattı.

Psikolojileri bozulan öğretmenler, ilk çatışmanın 2,5 saat kadar sürdüğünü dile getiriyor. Köye helikopterlerin gelmesinin ardından çatışma seslerinin durduğunu belirten görgü tanığı öğretmenler, helikopterlerin gitmesinden yarım saat sonra çatışmanın tekrar başladığını dile getiriyor. Karakola roketlerin okul ve kaldıkları binadan atıldığını belirten görgü tanıkları, "Asker karşılık veriyordu. Şiddetli çatışmalar yaşandı. Karakol komutanı ve askerler, bizim lojmanda olduğumuzu biliyordu. Onun için rastgele ateş etmiyorlardı. Çok sayıda terörist vardı. Ama kaç kişi olduklarını görmedik." diye konuştular.

Köyde öğretmenlik yapan çocuğunun yanında kalan bir anne ise cehennemi yaşadıklarını dile getiriyor. "Buradaki öğretmen ve askerlerin hiç kimseyle bir sorunu yoktu. Karakol komutanı, çocukların okumasını çok istiyordu. Çocuklarla arkadaş gibiydi. Çok seviliyordu. Ama onu da öldürdüler. Sabaha kadar banyoda karanlık bir şekilde kaldık. Allah o saatleri kimseye yaşatmasın bir daha." şeklinde konuştu.

Belenoluk köyü, Van'ın Çatak ilçesine daha yakın. Köy halkı genel itibarı ile ihtiyaçlarını Çatak'tan karşılıyor. 972 nüfusu olan köyde 20 korucu var. Taşımalı olarak Söğütözü, Ben, Kışlacık ve Ormancık köylerinden gelen 560 öğrenci köydeki okulda eğitim görüyor. Saldırıya uğrayan karakol daha önce köy içerisindeydi. Terör örgütü tarafından sürekli taciz edildiği için karakol daha sonra yüksek bir yere taşındı. Karakolda 80 civarında asker görev yapıyor. Alınan bilgilere göre saldırı, askerlerin yemekhaneye geçtiği saat 17.30 sularında, okul lojmanı istikametinden gerçekleşti.

zaman

Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs