En Sıcak Konular

Barla yılları animasyon filmi oldu

26 Eylül 2011 08:15 tsi
Barla yılları animasyon filmi oldu Üstad'ın Barla yılları üç boyutlu animasyon filmi oldu.

Isparta-Barla'ya ilk geldiğinde tek başınaydı.Sürgündü, yalnızdı... İkamet etme mecburiyetinde kaldığı karakolda, askerler, geceleri uyumayıp ibadet eden bu zatı daha fazla tutamayacaklarını anlayarak, onu imam olan Muhacir Hafız Ahmed'in evine 'O imam, bu hoca. İkisi iyi anlaşırlar' diyerek göndermişlerdi... Barla'da kaldığı sekiz sene içinde "Risale-i Nur Külliyatı" isimli eserlerinin büyük bir kısmını yazacak ve bu eserler toplumda yankısını bulmaya başlayınca da yeni mahkemeler, sürgünler, zehirlemeler, tutuklamalar birbirini takip edecekti... Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Barla'da geçen hayatından kısa bir özet yukarıda anlatılanlar. Yakın dönemin en büyük âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Barla'da geçen hayatı begesel, çizgi, sinema filmi derken bu kez animasyon filmiyle beyazperdeye taşınıyor. Hem de en ileri teknolojiyle.

Samanyolu Televizyonu bünyesinde çalışan 13 kişilik profesyonel bir ekip tarafından 3,5 yılda hazırlanan film, "Allah'ın Sadık Kulu: Barla" adıyla seyirci karşısına çıkacak. Filmde teknik anlamda da pek çok ilki görmek mümkün. 'Motion Capture' (hareket yakalama) tekniğiyle Türkiye'de yapılmış ilk uzun metraj 3D animasyon olma özelliği taşıyan "Allah'ın Sadık Kulu: Barla"yı Esin Orhan yönetti. Filmde karakterlerden mekâna, tüm figürler üzerinde uzun uzun çalışılarak, gerçekliğine azami özen gösterildi. Bediüzzaman Hazretleri ve talebeleri, tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu olarak perdeye yansıyacak. Hikâyenin senaryo metninden sinema perdesine taşınması aşamasında 2 yıl boyunca 70 makinelik render çiftliğindeki çalışmalar dikkat çekiyor. 300 Sun Microsystems iş istasyonunun bulunduğu bir fabrika olan render çiftliğinde her sahnenin bilgileri kare kare piksellere dönüştürülüyor. Piksellere dönüştürülen bu sahneler filme hazır hâle getiriliyor. Render çiftliğinde yapılan "render etme" süreci bir kare başına 5 saate kadar sürebiliyor.

Müzikler Budapeşte Senfonisi'nden

Projenin müzikleri Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından, kompozitörlüğü ise Aria Müzik'ten Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu tarafından yapıldı. Post Prodüksiyon'da Türkiye'nin, alanında en büyük şirketlerinden biri olan 1000Volt'un imzası bulunuyor. Özen Film tarafından dağıtılacak filmin ilk ana kopyası ise ARRI laboratuvarlarında basıldı. 4 Kasım'da gösterime girecek olan Allah'ın Sadık Kulu: Barla, yurt çapında 200 kopya olarak seyirciyle buluşacak.

zaman

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs