En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan 'Kürt sorunu' açıklaması

25 Eylül 2011 16:42 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, ''Kürt Sorununun siyasetin merkezidir; Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir,'' açıklamasını yaptı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Kürt Sorununun çözüm yeri ne genelkurmay karargahı, ne dağlar, ne de sokaklardır. Sorunun çözüm yeri siyasetin merkezidir; Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir'' dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezindeki Kurucular Kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

6 kişinin şehit olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Kurtulmuş, terör saldırılarının, Türk ve Kürt halkının geleceğini bir anlamda heba ettiğini ifade etti. Kurtulmuş, bu saldırların amacının barış ve kardeşliği ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

Terörün sadece PKK meselesi olmadığını ve uluslararası terör siyaseti içerisinde bu örgütün sadece maşa olduğunu anlatan Kurtulmuş, bundan kurtulabilmek için halkın tüm kesimlerinden savaş değil barış dilini kullanmasını istedi.

Kürt sorununun devlet ile PKK uzlaşması değil, devletin kendi vatandaşı ile uzlaşması olarak ele alınması gerektiğini savunan Kurtulmuş, barışı sağlayacak her adımın açık ve şeffaflıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, ''Sorunun çözüm yeri ne Genelkurmay karargahı, ne dağlar, ne de sokaklardır. Sorunun çözüm yeri siyasetin merkezidir; Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir'' dedi. Kurtulmuş, BDP'nin de temsil ettiği kitlenin hak ve hukukunu savunması için TBMM'ye gelmesi gerektiğini kaydetti.
Kurtulmuş, MİT-PKK görüşmesi ile ilgili, ''Barış sürecinin sağlıklı işlemesi için Oslo'da ya da başka baş şehirde değil, gelin burada Ankara'da burada milletin gözü önünde kiminle ne görüşecekseniz ne konuşacaksanız burada Ankara'da konuşun'' diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'deki konuşmasını takdirle izlediklerini anlatan Kurtulmuş, ancak Erdoğan'ın, Filistin konusunun yanı sıra Irak'taki işgali yapanların da zalim olduğunu ifade etmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, Erdoğan'ın Kuzey Afrika ziyaretinde ise bölge ülkelerine laiklik konusunu açtığını anımsatarak bunun yerine adalet, barış ve hoşgörüyü anlatması gerektiğini savundu. Kurtulmuş, ''Bunları söyleseydi Tunus'ta başlayan Arap Baharı, bir özgürlük, kardeşlik ve barış bayramına ve İslam dünyasının yeniden ayağa kalkması sürecine vesile olurdu'' görüşünü savundu.

Kurtulmuş, ''Füze Kalkanı'' projesine de değinerek bu projenin tüm ayakları ile birlikte 2018 yılına kadar tamamlanacağını söyledi. Konu 2010 yılında gündeme geldiğinde Türkiye'nin ''Eksen kayması'' ile sıkıştırılmak istendiğini ifade eden Kurtulmuş, bugün eksen kaymasından bahseden olmadığına işaret etti.

''Füze Kalkanı'' konusunda vatandaşın kandırıldığını savunan Kurtulmuş, ''Efendim Füze Kalkanı projesinde buton bizim elimizde olacakmış, defalarca söylendi. Heron'ları gördünüz, Sayın Başbakan da açıkladı, 10 tane Heron'a 118 milyon dolar para vermişiz. Tamir edeceğimiz Heron'ları biz tamir edemiyoruz, yere inmiş nerede olduğunu bilmiyoruz. Bir gazeteci arkadaş makale yazdı da Allah'tan nerede olduğu ortaya çıktı. İsrail parasını aldığı ve tamir edeceği Heron'ları bile size göstermiyor. Be kardeşim elin oğlu parasını verdiğiniz, sizin malınız olan Heron'ların butonunu size teslim etmiyor da nasıl olacak kendi Füze Kalkanının butonunu gelip de size teslim edecek?'' dedi.

Kurtulmuş, Heron'ların Aktütün ve Hantepe saldırıları gibi olaylarda elde edilen bilgilerin masaya konulmasında bir işe yaramadığını ifade ederek, Türkiye'ye getirileceği belirtilen ABD yapımı Predator'ların elde edeceği istihbarat bilgilerinin masaya konulmasına kimin garanti verebileceğini de sordu.

Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs