En Sıcak Konular

Kudrin yeni hükümette yok

25 Eylül 2011 14:49 tsi
Başbakanlık bekleyen Kudrin, Medvedev hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Maliye Bakanı olarak görev yapan ve 2000'den bu yana koltuğunu koruyan Aleksey Kudrin (50), Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Mart 2012 sonrası başbakan olarak kuracağı kabinede yer almayacağını açıkladı. Görev yaptığı yıllarda petrol ve doğalgaz gelirlerini oluşturduğu fonlarda toplayarak 2008 krizinin atlatılmasında katkı sağlayan Kudrin'in, Başbakan olarak yeni kabinede görev almak istediği belirtiliyor.

İktidar partisi Birleşik Rusya'nın dün gerçekleşen kongresinde Putin'in Mart 2012'de Kremlin'e dönmesi ve 2024'e kadar iki dönem görevde kalabilmesinin yolu açıldı. Putin'in yeni dönemde Medvedev'i başbakan olarak önermesi üzerine kabinede muhtemel bakanlarla ilgili tartışmalar da başladı.

Washington'da düzenlenen konferansa katılan Kudrin, "Kendimi yeni hükümette görmüyorum… Bu sadece bana görev önerilmemesi ile ilgili değil. (Medvedev)'le olan anlaşmazlıklarımız yeni hükümete girmemi engelleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Rusya'nın Sovyet döneminden kalma borçlarının ödenmesinde ve mali yapının korunmasında önemli katkısı olan Kudrin, ekonomi politikaları ve özellikle de savunma harcamaları konusunda Medvedev'le aynı görüşte olmadığını söyledi. Kudrin'e göre Putin, Kremlin'e dönmesinin ardından bir kısım reform programlarını daha aktif olarak ele alabilecek.

Rusya Başbakanı Putin'in sorunları her zaman çok ciddi bir şekilde ele aldığını ve onlara çözüm bulmaya çalıştığını kaydeden Kudrin, "Ekonomik büyüme ve yapısal reformların uygulanmasında gerekli olan çalışmaları bildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Putin'in dönüşü ile ilgili karara Washington, kimin başkan olduğuna bakılmaksızın Rusya ile ilişkilerde başlatılan "yeni sayfa" döneminin devam edeceği yorumunu yaparken, Avrupa Birliği ülkelerinden de benzer yaklaşımlar geldi. Ancak batılı ülkelerde iş dünyası Rusya ekonomisinde muhtemel bir durgunluk dönemi yaşanabileceğinden endişe ediyor.

cihan

Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs