En Sıcak Konular

Terör örgütü, polis-halk dayanışmasından rahatsız

25 Eylül 2011 14:29 tsi
Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan polis memurlarının, halkla bütünleşmesi terör örgütünü rahatsız ediyor.

Toplumsal olaylarda eylemcilere bile sağduyulu davranan bölgedeki polis memurları, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için de elinden geleni yapıyor. Diyarbakır'da son yıllarda polis ve halk arasında kurulan dostluklardan rahatsız olan terör örgütü, hem esnafı tehdit ediyor hem de gözdağı vermek için iş yerlerine saldırılar düzenliyor.Diyarbakır'a 2 yıl önce Adıyaman'dan gelen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, öncelikle vatandaşlarla polisin kaynaşmasını sağlamak için çalışacaklarını dile getirmişti. Bunun için teşkilatı seferber eden Sağlam, polisin sürekli halkla iç içe olmasını ve dertlerini dinlemesini istemişti. Sağlam'ın talimatıyla mahallelerde düzenlenen toplantılara halk büyük ilgi gösterdi. Bu toplantılara sık sık katılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve yardımcıları, vatandaşların sorunları dinleyerek onların her türlü sorunun çözmeye çalıştı.

Emniyet Müdürü Sağlam'ın girişimleri kısa sürede Diyarbakır'da polise olan güveni artırdı. Özellikle asayiş olaylarında ciddi düşüşler yaşandı, 155'e gelen ihbar sayısı ciddi oranda arttı. Halkın polise güvenmesi, derdini anlatması sayesinde kısa sürede dostluklar kuruldu. Şehirde polis halk dayanışması her geçen gün daha da güçlendi. Emniyet müdürlüğü, sokakta çalışan çocukların geleceğini düşünerek onların aileleriyle görüşerek eğitime kazandırdı, yüzlerce çocuğun dershane ücretini karşılayarak sınavları kazanmasını sağladı.

Aynı şekilde spor yapmak isteyen çocuklar için de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Fair-Play Dolu Hayat Projesi'ni hayata geçirdi. Farklı okullardan 32 takım projeye katılarak hem spor yaptı ve hem polis ağabeylerinin top, forma vb. hediyelerini aldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ İKİ KEZ DOSTLUĞA BOMBA ATTI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sosyal aktiviteler kapsamında yaptığı 'Ülke senin keşfet' projesiyle yüzlerce çocuğa Antalya'nın Kumluca ilçesinde tatil yaptırdı. 6'şar günlük 3 dönem halinde bungalov ağaç evlerinde konaklayan öğrenciler, Antalya'nın tarihi ve turistik mekânlarını da gezme imkanı bulan çocuklar, polis ağabeylerini yakından tanıma fırsatı da buldu.

Diyarbakır'da polis ile halk arasında hiçbir sorun yaşanmazken terör örgütü ve yandaşları bunu bozmak için elinden geleni yapıyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iki yıl önce bir esnafın yanında çay içen polis memurlarına el bombası atılmıştı. Polisler esnafla kurduğu dostluk sayesinde sürekli bir araya geldikleri ve çay içtiklerinden dolayı bu saldırının PKK tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı. Saldırıda Manisalı polis memuru Hüseyin Özdemir şehit olmuş, iki esnaf ile 4 polis memuru yaralanmıştı.

Benzer bir olayda üç gün önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşandı. Diyarbakırlı esnafların yanında oturan güven timlerine yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit olmuş, 2 esnaf da yaralanmıştı.

cihan

Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs