En Sıcak Konular

BDP'li üyeden imama tehdit!

25 Eylül 2011 09:55 tsi
İmam Tan cinayetinin öncesi ve sonrasına ilişkin önemli detaylar...

Hakkarili gençleri sokak eylemlerinden uzak tutmaya çalıştığı için öldürülen İmam Aziz Tan'ı,terörörgütü adına, "Elini bu işlerden çeksin" diyerek tehdit eden BDP'li Hakkâri Belediye Meclis Üyesi Bülent Armut hakkında dava açıldı.

Savcının, BDP'li meclis üyesi için hazırladığı iddianamede, İmam Tan cinayetinin öncesi ve sonrasına ilişkin önemli detaylara yer verildi.

İmam Tan'ın ölüm emrinin PKK tarafından verildiği, geçtiğimiz günlerde kabul edilen ilk iddianame ile kesinleşmişti. Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, bu gelişmenin ardındanKCKsoruşturması kapsamında 27 Ağustos 2010 tarihinde tutuklanan Bülent Armut hakkındaki soruşturmayı da tamamlayarak iddianame hazırladı. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada Armut, 'Aziz Tan'ı terör örgütü PKK adına tehdit etmek'le suçlanıyor. İddianamede, Tan'ın öldürülmesiyle ilgili bilgiler de yer aldı. Cinayetten 1 saat 15 dakika sonra yeğeni E.S.'nin KCK soruşturması kapsamında hakkında teknik takip kararı bulunan Bülent Armut'u peş peşe iki kez aradığı ve 1 ay önceki bir görüşmeden söz ettiği, imamın ölümüyle ilgili telefon dökümleri yer aldı. Telefon görüşmesiyle ilgili E.S., savcılığa verdiği ifadede, Aziz Tan'ın öz dayısı olduğunu, olaydan 1 ay önce annesi, eşi ve iki kardeşiyle Mezran Mahallesi'nden merkezde bulunan evlerine giderken, yolda Bülent Armut'un gidecekleri yere bırakmak amacıyla arabasına aldığını kaydetti. E.S., ifadesinde, "Bülent Armut bu sırada bana, 'dayın ayağını denk alsın' diyerek, bunu kendisine iletmemi istedi. Dayımın büyük oğlu A.T.'ye sonra dayıma söyledim. Fakat dayım bunu önemsemedi. Dayım öldürüldükten sonra Bülent Armut'un söyledikleri aklıma geldi, onun için kendisini olay sabahı iki kez aradım, ancak kendisi konuşmama izin vermeyerek yüz yüze konuşmak istediğini söyledi" dedi. Sanık Armut ise ifadesinde, Aziz Tan'ı tehdit etmediğini savundu.

İddianamede, yapılan bir ihbar sonucu bomba taşırken yakalanan ve hakkında dava açılan Murat E.'nin imamın öldürülmesiyle ilgili ifadesi de yer aldı. Aziz Tan'ın cenazesi hastaneye getirildiğinde ismini bilemediği büyük oğlunun, "Babamın katili Bülent Armut'tur" diye bağırdığını ifade eden Murat E., "İmamın ölümünden sonra Bülent Armut tutuklanınca PKK'nın Botan grubu, Armut'un tutuklanma sebebi olarak imamın büyük oğlunu sorumlu tutarak hakkında infaz kararı aldığını imamı öldüren Dilşat kod adlı örgüt üyesi söyledi" dedi.

Cumhuriyet savcısı, iddianamede şunları kaydetti: "Şüpheli Armut'un Aziz Tan'a yönelik olarak örgütün tehdit mesajını örgüt adına ulaştırdığı, böylelikle şehit Aziz Tan'ı terör örgütü adına gençlerin teröre karışmamasına yönelik çalışmalarını engellemek ve bu amaçla 'ayağını denk alsın' sözü ile tehdit etmek ile terör örgütü üyeliği suçundan cezalandırılmasını talep etmek gerekmiştir."

İddianamede Aziz Tan'ın katledilmesinin ardından ailesinin, artan tehditler yüzünden Hakkâri'den göç ederek başka bir ile yerleştiği de belirtildi.

zaman

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,010 µs